Bács-Kiskun

2019.02.06. 13:46

Még idén korszerűsítik Izsák, Orgovány és Ágasegyháza szennyvízrendszerét

Izsák, Orgovány és Ágasegyháza szennyvízkezelésének a korszerűsítése történik várhatóan még ebben az évben. Erről tartott sajtótájékoztatót az izsáki városházán Mondok József polgármester.

Barta Zsolt

A sajtótájékoztatót Mondok József izsáki polgármester vezette

Egy uniós projekt keretében 5,7 milliárdot költhet idén és jövőre több alföldi településen arra, hogy korszerűsítsék a helyben keletkező szennyvizek kezelését. A program keretében hét település, Izsák, Orgovány, Ágasegyháza, Jászfényszaru, Kenderes, Pusztamonostor, Tápiószőlős problémáját oldják meg. A fentebb említett költség 95 százalékát EU-s forrásból biztosítják. A nyitórendezvényen Mondok József izsáki polgármester a megjelenteket köszöntve hangsúlyozta, hogy olyan beruházás nyitánya alkalmából szólhat, melynek eredményeként az érintett településeken minimum két évtizedre megoldódik a modern követelményeknek megfelelő szennyvízgazdálkodás.

A beruházást megvalósító SADE-Magyarország Mélyépítő Kft. területi igazgatója, Szabó Tibor a beruházás Izsákot érintő részéről elmondta, hogy a város három települést – Izsákot, Ágasegyházát, Orgoványt – ellátó szennyvíztisztító telepének korszerűsítése elodázhatatlan, mert az már teljesen túlterhelt. Emiatt a tisztított víz kibocsátási értékei nem megfelelőek, sőt néhol kellemetlen szaghatások is jelentkeznek. A korszerűsítéssel mindezen problémák maradéktalanul megoldódnak.

A beruházás tervezett befejezése 2020, ám a kivitelező szerint még az idén valamennyi érintett településen végére juthatnak a munkálatoknak.

A sajtótájékoztatót Mondok József izsáki polgármester vezette

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában