Kiskunfélegyháza

2019.02.26. 20:00

Másodszor adták át az Oltalmazó kezek elismerést Félegyházán

Második alkalommal adták át az Oltalmazó kezek díjat Kiskunfélegyházán, elismerve a városi kórházban kiemelkedő munkát végző egészségügyi dolgozókat. A díjat tavaly alapította az Egészségért Közalapítvány a Kórházért, amit minden évben a dolgozói szavazatok alapján ítélnek oda. 

Vajda Piroska

Az idei díjazottak (balról): dr. Dragonné Mátyás Melinda, Garai Zsuzsanna, Pomáziné Fekete Éva, Serfőző Tünde és Szikora Ilona

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Vajda Piroska

A betegápolásnak nagy szüksége van pozitív példaképekre – fogalmazott a művelődési központban tartott díjátadón Csősziné Juhász Ildikó ápolási igazgató, aki színpadra szólította az idei kitüntetetteket. Öt szakdolgozónak köszönték meg kimagasló szakmai munkáját: dr. Dragonné Mátyás Melinda, Garai Zsuzsanna, Pomáziné Fekete Éva, Serfőző Tünde és Szikora Ilona vehette át a kuratórium tagjaitól a Dobos Zsuzsanna félegyházi keramikus által készített Oltalmazó kezek díjat.

– Az élethez türelem kell. De a csodához bátorság kell. Az egyszerű, a csendes csoda, mikor valaki elég bátor ahhoz, hogy az életben türelmes legyen. De ez nagyon nehéz. Ezzel a Márai Sándor idézettel köszöntötte a díjazottakat dr. Körtvélyessy András kórházigazgató. Mint mondta, a türelem és a mosoly az egészségügyi dolgozók munkájában a két legfontosabb dolog. Ezzel a két adottsággal a mostani díjazottak mindegyike rendelkezik – hangsúlyozta.

Az idei díjazottak (balról): dr. Dragonné Mátyás Melinda, Garai Zsuzsanna, Pomáziné Fekete Éva, Serfőző Tünde és Szikora Ilona
Fotó: Vajda Piroska / Petőfi Népe

Az önkormányzat nevében Balla László alpolgármester köszöntötte az ünnepelteket. – Ha a munkánk vagy a karrierünk nem felel meg számunkra, másvalamibe kezdünk. A hivatását azonban nem választja az ember. A szóban is benne van, hogy minket hívnak. Akinek hivatása van, úgy érzi, nincs választása, engedelmeskednie kell a hívásnak, különben nem talál rá a saját életfeladatára, küldetésére – fogalmazott az egészségügyi dolgozók hivatásszeretetéről a városvezető.

A díjak átadása után az orgoványi Karakterek Színtársulat vidám, zenés összeállítását nézhette meg a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában