Kecskemét

2019.02.09. 21:19

Képregényekből nyílt kiállítás a Katedra középiskolában

A kecskeméti Katedra középiskola ebben a tanévben immár 15. alkalommal hirdette meg a képregény pályázatát, melyre a megye 14 iskolájából 91 alkotás érkezett.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A Dimenziók című pályázat eredményhirdetését pénteken tartották meg, ahol a közönség az alkotásokból rendezett kiállítást is megtekinthette. A megnyitó műsorában két katedrás diák közreműködött: Mató Zsombor és Czombos Gergely.

A fiatal alkotókat – a hagyományokat követve – Professzor dr. Király László, az iskolát működtető alapítvány kuratórium elnöke köszöntötte, majd Lovas Tibor, az iskola vezető művésztanára értékelte az idei alkotásokat. Ezt követően közösen adták át a díjakat.

Az Általános iskolásoknál különdíjat vehettek át a kecskeméti Magyar Ilona iskola negyedikes diáklányai: Jankó Fruzsina, Jakab Viktória, Győri Dorka és Markos Emese. A kategória harmadik díját kapta Bende Dorina (Tiszaalpár, Árpád Fejedelem iskola), másodikat Gazsi Viktor (Helvécia, Wéber iskola). Első helyezést ért Kis Máté Patrik (Tiszakécske, Református iskola).

A középiskolásoknál két kategória volt. Külön értékelték a Katedrás diákokat. Harmadik lett Perza Henrietta, második Papesh Tímea, első Czombos Gergely. A másik középiskolás kategóriánál harmadik díjat érdemelte ki Szilágyi Edina (Kecskemét, Katona gimnázium), másodikat Balogh Petra (Kecskemét, Katona gimnázium), elsőt Dobi Réka (Baja, III. Béla gimnázium).

Végül emléklapot kaptak a felkészítő tanárok: Pongrác Márta, Görögné Zsíros Ágnes, Szőke Éva, Sipos Lóránd, Szabó Nóra, Lovas Ádám, Ugray Zsuzsa, Gyöngyös Natália, Takács Sándorné, Bognár Éva, Bereczki Károlyné, Gere Hedvig, Ulner-Homoki Anikó, Nagy Otília, Norek Regina és Szoboszlay Eszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában