Kecskemét

2019.02.04. 20:28

Hírös mesterségekkel ismerkedtek a diákok (galéria)

A mesterek farsangját hétfő délután rendezték meg a Kecskeméti Ifjúsági Otthonban, ahol a diákok hírös mesterekkel és hírös mesterségekkel ismerkedhettek meg.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Gulyás Sándor

A Hírös mesterek, hírös mesterségek című közösségi játékot az ifjúsági otthon Kecskemét város 650. éves jubileuma és az épület – az egykori Iparos Otthon – építésének 111. évfordulója alkalmából hirdette meg az ősszel. A verseny célja az volt, hogy Kecskemét iparos múltját megismertesse a 3-4. és 5-6. osztályosokkal. Minden hónapban más-más foglalkozáson vehettek részt a diákok, melyek segítették a tudásuk gyarapítását. Még ma is dolgozó mesteremberek műhelyeit is felkeresték, és kutattak a levéltárban.

A játék zárásaként tartották meg a Mesterek farsangját, ahol a csapatok egy-egy foglalkozást előadtak a színpadon, majd következett az eredményhirdetés. A műsort színesítette egy kiállítás, valamint a Kodály Zoltán Vegyeskar dalcsokra és Hegedűs Zoltán hegedűjátéka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában