Kiskunhalas

2019.02.16. 15:20

Hétfőtől átvehetők az utalványok a támogatáshoz

A kormányhatározat szerint a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült háztartások egyszeri támogatására forrást különítettek el.

Pozsgai Ákos

Ebből a keretből azok a háztartások, melyek előzetesen bejelentették igényüket, 12 ezer forint értékű természetbeni támogatásban részesülnek. A halasi városháza szociálpolitikai csoportjánál hétfőtől vehetők át a fűtőanyag vásárlásához az utalványok.

Az önkormányzat pályázat útján választotta ki a legkedvezőbb ajánlatot kínáló szolgáltatót, ahol a feltüntetett tüzelőanyagok (szén, fa, palackos gáz) mindegyikével ki tudják szolgálni a rezsicsökkentés kapcsán jogosult valamennyi igénylőt – áll a városháza közleményében. A szolgáltatást végző cég vállalta, hogy gurigára vágott fát biztosít és külön költséget nem számít fel az utalványokkal igényelt fűtőanyag kiszállí­tásáért.

A szerződéskötés a hét közepén megtörtént, az utalványok gyártása folyamatban van. Az utalványok február 18-tól átvehetők a Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal szociálpolitikai csoportjánál, kizárólag ügyfélfogadási időben, az utalványokat a Ju-Fer. Bt. Olajbányász úti telepén lehet beváltani – közölte az önkormányzati hivatal.

A szociálpolitikai csoport felkészült az utalványok kiadására, azonban figyelemmel az egyéb szociális ügyek intézésére is, sorszámot fognak osztani az utalványra jogosult ügyfeleknek. Tekintettel az ügyintézést végző munkatársak létszámára, valamint a kiadáshoz, kitöltéshez, azonosításhoz szükséges időre és az ügyfélfogadás időtartamára, naponta körülbelül 40 fő részére lesz lehetőség az utalványok átvételére, amely alól a szerda kivétel lesz, ezen a napon ugyanis a kiadható utalványok száma megduplázódik – olvasható a városházi tájékoztatóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában