kerekegyháza

2019.02.26. 07:00

Véradást szerveztek Lázár Bence, a fiatalon elhunyt sportoló emlékére

Lázár Bence, a fiatalon elhunyt kiváló labdarúgó, sportkommentátor emlékére, a rászoruló betegek megsegítésére tartottak pénteken véradást a kerekegyházi művelődési házban. Az eseményre negyvenhatan jöttek el, hogy hozzájáruljanak mások gyógyulásához. A véradók között volt a sportember édesanyja, a Soha ne add fel Lázár Bence Emlékalapítvány létrehozója is.

Gulyás Sándor

A véradásra sok tisztelő, ismerős is eljött, hogy tevőlegesen hozzájáruljon mások gyógyulásához

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gulyás Sándor

Lázár Bence Kerekegyházán született, labdarúgó-pályafutását itt kezdte, 2006-ban már az Újpest utánpótláscsapatában focizott, majd két év elteltével az NB I.-ben szerepelt. Ötvenkét bajnoki mérkőzésen tizenháromszor talált a hálóba. Csapatával 2014-ben a Magyar Kupát is elhódította. Később az osztrák SV Würmlában és a Nyíregyházában játszott. A labdarúgással huszonhárom évesen hagyott fel, majd a Sport TV szakkommentátora lett. A leukémiát 2015 szeptem­berében diagnosztizálták nála. Bence csaknem három évig küzdött a gyilkos kórral.

– Betegsége ellenére a fiam sohasem vesztette el a hitét. Tele volt tervekkel, rendkívül erős volt benne az élni akarás. Gyógyulásáért mindent megtett, soha egy percre nem adta fel. Bence nagy álma volt, hogy miután visszakapta egészségét, létrehoz egy alapítványt, mellyel a leukémiában szenvedő betegeken tud majd segíteni – mondta el Lázár Ernőné, az édesanya.

A kezelések hiábavalónak bizonyultak, élete legnagyobb mérkőzését nem tudta megnyerni. Lázár Bence négyszer győzte le a leukémiát, csontvelővizsgálata negatív volt, ám többféle vírus támadta meg és szervezete végül feladta a harcot, 2018. február 22-én hunyt el. Álmát édesanyja valósította meg és hozta létre tavaly decemberben az emlékalapítványt. Az első rendezvényt, a I. Lázár Bence Emlékgálát december végén szervezték meg Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban.

– A gála bevételéből, a támogatásokból el tudtunk indulni, és már tevőlegesen is hozzá tudtunk járulni a beteg emberek gyógyulásához. Négy infúziós pumpát vásároltunk februárban a budapesti Szent László Kórház számára. A gyógyászati eszközöket az intézmény hematoló­giai és őssejt-transzplantációs osztályán használják – emelte ki Lázár Ernőné.

Az alapítvány tervei között véradások, előadások szervezése is szerepel, felhíva az emberek figyelmét a véradás fontosságára, illetve, hogy a lehető legtöbben menjenek őssejtdonornak, mert ezzel életeket menthetnek.

Lázár Bencére emlékeztek

Az anyagi és lelki terheken enyhítenek

– Alapítványunk a hazánk területén élő leukémiás és egyéb vérképző megbetegedésekben szenvedő betegek életkörülményeinek javítását, szociális gondjaik enyhítését, a gyógyu­lásra való esélyük növelését tűzte ki céljául. Az évekig tartó kezelések hatalmas lelki és anyagi terhet jelentenek, ehhez kívánunk segítséget adni mind a betegek, mind pedig a gyógyítók számára. Keressük és szívesen fogadjuk jószívű, adakozni vágyók támogatását, alapítványunk sajnos még nem veheti igénybe az adók 1 százalékát – mondta el az alapítvány vezetője, Lázár Bence édesanyja.

Az alapítvány számlaszáma: 51700117-15004615

Fókusz Takarékszövetkezet Kerekegyháza

Elérhetősége: [email protected]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában