bácsalmás

2019.02.01. 11:34

Bácsalmáson is döntöttek az érdekeltségi hozzájárulás visszafizetéséről

A képviselő-testület döntése alapján egységesen 37.000 forinttal csökkentik a korábban már megvalósult szennyvíz-hálózat bővítésének az érdekeltségi hozzájárulását.

Juhász Jenő

Kedden délután megtartott tanácskozás kissé eltért a megszokottól, hiszen a nyílt ülésen mintegy másfél tucatnyi érdeklődő is részt vett. Ennek oka az a napirendi pont volt, mely a víziközmű-társulat megszűnésekor átvett vagyon felhasználásáról és az érdekeltségi hozzájárulás leszállításáról szólt. Az előterjesztés megvitatása és eldöntése előtt az egykori társulati tagok is szót kértek, elmondták véleményüket az érdekeltségi hozzájárulásról és a környéken tapasztalható visszatérítésekről, valamint a felmerülő problémákról.

A városatyák négy határozati javaslat közül választhattak. A szavazás során egy tartózkodás mellett fogadták el az előterjesztést, miszerint egységesen 37 ezer forinttal csökkentik visszamenőleges hatállyal az érdekeltségi hozzájárulás mértékét. Ennek alapján: aki 80 ezer forintot fizetett be annak 43 ezer forintba, aki 90 ezret annak 53 ezerbe, és aki 100 ezret (ők vannak a legtöbben), annak 63 ezer forintba került a szennyvízhálózat ingatlanig történő kiépítése. Információnk szerint mintegy 80 főre tehető azoknak a száma, akik egyáltalán nem fizettek érdekeltségi hozzájárulást.

Németh Balázs polgármester elmondta, hogy a testületi döntést követően egy hónapon belül levelet kapnak az érintettek az elszámolással kapcsolatban. A jelenlévők közül jó néhányan csalódottan távoztak, mert nagyobb visszatérítésben reménykedtek és a kivitelezési munkákkal sem voltak teljes mértékben elégedettek.

Az önkormányzat a társulattól átvett vagyonból egy 8 millió forintos karbantartási alapot is létrehoz a szennyvízhálózathoz kapcsolódó helyreállítási munkák ellentételezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában