Kecskemét

2019.02.09. 22:28

Az anyagcsere sürgősségi vonatkozásait taglalták a konferencián

Szombaton rendezte meg a Bács-Kiskun Megyei Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztálya és a Neurológiai és Stroke Osztálya „Mindennapi metabolikus dilemmáink” címmel továbbképzését és konferenciáját a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotelben.

Szerencsés Vivien

Fotó: Bús Csaba

A konferencián közel kétszáz orvos és egészségügyi szakdolgozó jelent meg. Az előadások középpontjában az anyagcsere-betegségek, a sürgősségi ellátást igénylő anyagcsere zavarok álltak, de szó esett újraélesztésről és a kóros elhízás kezelésének lehetőségeiről.

A kurzus célja volt, hogy különböző szakmákban gyakorló orvosok a mostanában egyre gyakrabban előforduló anyagcsere betegségekkel kapcsolatban tapasztalatokat cserélhessenek.

Fotó: Bús Csaba

A tanfolyam szakmai felelőse Dr. Szabó István, osztályvezető főorvos volt, aki kiemelte az alapszintű újraélesztés (BLS) oktatásának fontosságát, és elmondta, hogy az országban több helyen, így Kecskeméten is folyamatban van egy úgynevezett skill labor kialakítása, ahol az egészségügyi dolgozók elsajátíthatnak és gyakorolhatnak különböző invazív illetve eszközös beavatkozásokat és szituációs gyakorlatokat korszerű oktatási eszközökön.

Dr. Zag Levente és Dr. Nagy Albert az osztály stroke ellátásának gyakorlatát és eredményeit ismertették az elmúlt évekből.

Már sokadik alkalommal jelent meg a rendezvényen Dr. Zacher Gábor, aki a rá jellemző könnyed stílusban tartotta meg szórakoztató előadását. Ő a téma toxikológiai aspektusait emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában