Kecskemét

2019.02.27. 17:30

Avartűzhöz riasztotta a tűzoltókat az életmentő postás

Az életmentő kecskeméti postás, Szabó Zoltánné Nelli megint komolyabb bajt előzött meg: szerdán a tűzoltókat riasztotta a Budapest-Szeged vasútvonal melletti avartűzhöz.

Hraskó István

Vannak emberek, akik nem dermednek le, ha bajt látnak, veszélyes szituációt észlelnek, hanem higgadtan, azonnal cselekednek. Szabó Zoltánné Nelli, Kecskemét-Katonatelep postása tökéletesen ilyen típus: mindig figyel a környezetére és a körülötte élőkre, és remek a helyzetfelismerése.

Mint arról beszámoltunk, nemrég egy idős hölgy életét mentette meg, ugyanis egy ajánlott levél kézbesítésekor feltűnt neki, hogy a nő akadozva, lassan beszél, nehezen írja le a nevét, bizonytalan a mozgása. Szabóné Nelli gyorsan rájött, hogy a néni agyvérzést kaphatott, ezért értesítette a hölgy lányát, és negyedóra múlva már jöttek is a mentők. „Diagnózisa” helyesnek bizonyult, tényleg stroke-ról volt szó.

A postásnak a szerdán délutánja is izgalmasan telt. Éppen Katonatelep felé tartott, amikor észrevette, hogy a Ceglédi úti körforgalom közelében füst gomolyog az ég felé. Először azt hitte, hogy egy autó gyulladt ki.

– Esett rám a pernye, aztán megláttam a jó három méteres lángokat a vasúti pálya közelében. Még a villanyvezeték is szikrázott. Kijött a szomszéd tanyából egy néni, de mondta, hogy ő ugyan nem telefonált, nem tudta, hogy baj van-e – mesélte el Szabóné Nelli.

Szabó Zoltánné Nelli nyolc éve postás
Fotó: Hraskó István / Petőfi Népe

Ő azonban nem teketóriázott, azonnal tárcsázta a tűzoltókat. Jól tette, hiszen mint azt Kovács Andreától, a katasztrófavédelem megyei szóvivőjétől megtudtuk, 400-500 méter hosszúságban égett a száraz növényzet, az avar, gaz a vasúti pálya közelében. Személyi sérülés szerencsére nem történt, de akár lehetett volna nagyobb is a baj vagy a kár, ha a postás nem jár éppen arra. Végül két vízsugárral sikerült a tűzoltóknak megfékezniük a lángokat.

Szabóné Nelli szerint egyszerű a tanulság: ha valaki látja a bajt, cselekedjen, vegye elő a telefont és hívjon segítséget!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában