Baja

2019.01.26. 08:17

Szeméthegyek elhordásához kérnek állami támogatást

Illegális hulladéklerakók felszámolásához minisztériumi támogatásra kíván pályázni a város. Erről csütörtökön, a képviselő-testület rendkívüli ülésén döntöttek a városatyák, a közelgő pályázati határidő miatt hívta össze a polgármester a testületet egy héttel a januári ülés előtt. Mivel a pályázat hétfőtől él és az elbírálás az elektronikusan történő beérkezés sorrendjében és a pénzügyi keret erejéig történik, ezért sürgős döntést hoztak a képviselők, egyhangúlag támogatva az elképzelést.

Kubatovics Tamás

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az országban fellelhető, ezernél több illegális lerakó megszüntetését 240 millió forinttal kívánja támogatni pályázatával. Állami, vagy önkormányzati területen felhalmozott szemetet kell elszállítani. Mivel az elnyerhető támogatás 3 millió forint, így várhatóan 80 pályázat juthat pénzhez, amit a hulladék szállításának, kezelésének költségeire lehet fordítani.

Baja önkormányzata a Szemétfogócska elnevezésű civil kezdeményezéshez csatlakozva kívánja csökkenteni az illegálisan lerakott szemét mennyiségét. Négy célterületet határozott meg a városháza, ezek megtisztításához kérik az állami támogatást. Bátori Magdolna tanárnő kezdeményezésére diákok, önkéntesek, valamint különböző sportegyesületek tagjai időről időre egy-egy terület megtisztításába vágnak bele. Tavaly már a második évet zárták a Szemétfogócska résztvevői, összesítésük szerint hét alkalommal 143 család 374 fővel vett részt a gyűjtögetésben, ennek köszönhetően 72 köbméter szemetet halmoztak fel, megszámlálhatatlan mennyiségű zsákot töltöttek meg és óriási, a környezetet elcsúfító, szennyező darabokat találtak, illetve szedtek össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában