Kalocsa

2019.01.13. 10:39

Ismét szakesteken találkozik az iskola a partnercégekkel

Sok külső partner jelent meg a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma hívó szavára a napokban, hogy a pedagóguskarral közösen elevenítsék fel a szakestek hagyományát, egy vacsoraesten.

Gábor János

A tanműhelyekben a vendégek megnézték az elmúlt évek fejlesztéseit is

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

A meghívót olyan cégek számára küldték ki, amelyek duális képzésben foglalkoztatják a Dózsa tanulóit (mint ismert: a szakközepes diákok egy hetet töltenek az iskolában, majd egy hetet a gyakorlati helyszíneken). Ebből adódóan mindenki azt gondolná, hogy e cégek szakemberei és az intézmény pedagógusai közvetlen viszonyban vannak, de valójában arról van szó, hogy az iparkamara a kapocs köztük; az iskola ezért érzi fontosnak, hogy rendszeresen találkozzanak egymással.

A tanműhelyekben a vendégek megnézték az elmúlt évek fejlesztéseit is
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

A Dózsa korábban már tartott úgynevezett szakember-találkozókat, ám a hagyománnyal valamiért szakítottak, körülbelül tíz évvel ezelőtt. Az eseményt ugyanakkor annyira hasznosnak ítélték meg, hogy az újabb megszervezése mellett döntöttek. Ennek a protokoll találkozás mellett több oka is van; például mind az iskola képzési kínálata, mind partnercégeinek összetétele, mind pedig az adott szakmák jellege és módszerkészlete jelentősen megváltozott, tehát összefoglalva: újra meg kell ismernie egymást az együttműködő feleknek.

– A gyakorlatioktatás-vezetőnk, aki egyben az iparkamara oktatási szerződésekért felelős személye, Katona Ferenc hosszasan tervezgette, hogy hogyan lehetne összehozni, legalább egy közös est erejéig, az iskolát és azokat a cégeket, amelyekkel lényegében közösen neveljük a Dózsa diákjait – vázolta a program küldetését Fekete Antal. A tagintézmény-vezető elmondta: először a Mócsy János utcai, majd a Martinovics utcai tanműhelybe vitték el vendégeiket, hogy megmutassák nekik az elmúlt pár évben beszerzett új berendezéseket, fejlesztéseket, majd az Asztrik téri főépület dísztermében adtak vacsorát, amelynek előkészítését és tálalását a vendéglátóképzéseket végző testvérintézmény, a szintén a Bajai Szakképzési Centrum alá tartozó Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium és Szakközépiskola vállalta.

– Iskolánk és az ipari iskola alapítványa is nagylelkű felajánlásokat kapott a duális képzésben részt vevő partnereinktől, akik közül többen biztosítottak bennünket arról, hogy a jövőben is számíthatunk a segítségükre. Egyikükkel megbeszéltünk egy üzemlátogatást is: hozzájuk egy nagyobb kontingensnyi gyerekkel fogunk elmenni – árulta el Fekete Antal, aki „nagyon jövőbemutatónak” nevezve a találkozót, amelyről kijelentette: biztosan lesz folytatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában