Kecskemét

2019.01.27. 16:40

Átadták az idei Szalézi Szent Ferenc-díjakat

Ünnepélyes keretek között adták át vasárnap délelőtt a Szalézi Szent Ferenc-díjakat a sajtó munkatársainak Kecskeméten, a Barátok templomából nyíló Porta díszteremben. A kitüntető címet idén Ökrös Csaba, a Petőfi Népe főszerkesztője, Tőzsér Judit, a Gong Rádió ügyvezetője, valamint Hajagos Csaba történész-muzeológus, a Médiacentrum munkatársa vehette át.

Gulyás Sándor

Az ünnepségen dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke tiszteletét és nagyrabecsülését fejezte ki a média munkatársai iránt, arra biztatva őket, hogy folytassák a munkát. Elmondta: Az írástudók feladata, hogy éljenek a szó erejével, mert a szóval építeni lehet, a szó előbb utóbb célba fog érni.

– Manapság a sajtó egyre jobban bulvárosodik, az értékközpontúság másodrendű szerepet kap. A díjazottak munkássága bizonyíték arra, hogy ez nem így van. Ők az emberi, a vallásos, az erkölcsi értékeket, azok közlését részesítik előnyben – hangsúlyozta Mák Kornél, Kecskemét megyei jogú város alpolgármestere.

Ökrös Csaba, a Petőfi Népe és baon.hu főszerkesztője, majd három évtizede van az újságírói pályán. Dolgozott a Pesti Hírlap belpolitikai, az Esti Hírlap közéleti rovatának, munkatársa volt az MTV-nek. Tudósított a Petőfi Népe újságírójaként a megye több régiójából, majd a lap szerkesztője, később főszerkesztője lett. Cikkei, sajátos humorú publicisztikái, jegyzetei kommentárjai megbízható minőséget, irodalmi értéket képviselnek.

Sebőkné Tőzsér Judit harminc éve dolgozik a médiában, kezdetben szerkesztő-újságíróként, majd lapigazgatóként. 1996-ban megalapította a Gong Rádiót, ami mind a ma napig pártatlanul, objektíven tájékoztatja a hallgatókat Kecskeméten és vonzáskörzetében. Munkásságával megyei és országos szinten is elismerést vívott ki magának. Tőzsér Judit fontos szereplője a város közéletének, társadalmi felelősségvállalása kiemelkedő.

Hajagos Csaba 2016 óta felelős szerkesztője a Kecskeméti Médiacentrum „Hírös Históriák” történelmi magazinjának, szakértője az „Élő emlékezet” című ismeretterjesztő műsornak. Kutatási területe az 1945 és az 1990 közötti kommunista diktatúra és szocialista kor társadalom és politikatörténete. Írásai jelentek meg a Rubicon, az Agrártörténeti Szemle és a Honismeret című folyóiratokban, cikkei a Kecskeméti Lapok hasábjain, tanulmányai a Magyar Tudományos Akadémia BTK és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága kiadványaiban. Könyvek szerzője és lektora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában