Kiskunhalas

2019.01.16. 07:48

Eseménydús lesz az év a kiskunhalasi lovasparkban

A Magyar Lovas Szövetség Díjugrató Szakágának vezetői és a Hirling József Lovaspark vezetőinek közös évértékelő rendezvényén vontak mérleget a 2018-as évről és vázolták a 2019-es esztendő terveit.

Pozsgai Ákos

Szotyori Nagy Kristóf

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

A szakemberek véleményt cseréltek a 2019-es lovasszabályzatról és a tervezett versenynaptárról. Elhangzott, hogy szeretnénk, ha egy olyan díjugrató szabályzat és versenynaptár készülne, amely tartalmazza a legrangosabb lovas hazai és külföldi versenyeket egyaránt.

Szotyori Nagy Kristóf
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

Az elmúlt időszak tapasztalatait összegezve Szotyori Nagy Kristóf, a Magyar Lovas Szövetség Díjugrató Szakbizottságának elnöke elmondta, a cél, hogy a lovaknak és lovasoknak, a versenyzőknek és a rendezőknek egyaránt a lehető legjobb feltételeket biztosítsák.

A tanácskozáson elhangzott az is, hogy a 2019-es év eseménydús lesz a halasi Hirling József Lovasparkban. – Áprilisban a rajtengedély vizsgával kezdődik az időszak, május elsején és az azt megelőző hétvégén ismét nemzetközi lovas verseny helyszíne lesz a lovasbázis, ahol ezt követően kéthetente tartanak regionális, illetve nemzetközi szintű lovas versenyeket. Október elsejére tenyészversenyt szerveznek, de folyamatosan lesznek a szabadidős versenyek is a nyári és őszi lovas szezonban – vázolta a várható eseményeket Juhász Tibor, a Magyar Lovas Szövetség elnökségi tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában