Kalocsa

2019.01.09. 11:22

Csak a lebomló zsákokat viszik el

Novem­berben elárasztották a kalocsai utcákat a nem lebomló szemeteszsákok, amelyekben a lakosság kitette a házak elé az összegyűjtött zöld-hulladékot. Ez akkor kényszerhelyzet volt: az elszállítást rendszeresen végző FBH-NP Nonprofit Kft. nem tudott kellő mennyiségű lebomló zsákot az emberek rendelkezésére bocsátani.

Gábor János

A lakossági panaszokra akkor az önkormányzat reagált: sikerült megegyezniük a szolgáltatóval, hogy kivételesen szállítsa el a nem szabványzsákokat. Ezt az FBH-NP csupán egyszeri alkalommal tette meg, mivel azóta pótolta és folyamatosan hozzáférhetővé tette a lebomló tasakokat. A megszűnt készlethiány ellenére ugyanakkor egyre több helyen tűnnek fel újra a nem szabványzsákok, amelyeket nem fognak újra elvinni – tudatta dr. Bálint József.

A polgármester közleményben figyelmeztette a lakosságot, hogy kérjék az FBH-NP Nonprofit Kft. zsákjait a kalocsai ügyfélszolgálaton, ahol lakcímkártya felmutatásával akár az állandó tartózkodási helyhez adott mennyiségen felül további négy zsákot lehet kapni. Ezenfelül van még egy lehetőség, ha valaki lemaradt a zöldjáratról: a hulladékot maximum 350 kilogrammos mennyiségben, díjmentesen le lehet adni a városi szeméttelepen is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában