Kalocsa

2018.12.17. 09:41

Vajda Henriettát javasolta igazgatónak a testület

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiírta a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola intézményvezetői pályázatát. A nyilvános pályáztatás egyetlen jelöltje a vezetői feladatokat megbízottként ma is ellátó Vajda Henrietta. A kalocsai önkormányzat Kulturális, Oktatási és Szociális Bizottsága egyhangúlag támogatta is.

Gábor János

Vajda Henrietta az Eperföldi iskola felújításairól szóló sajtótájékoztatón, októberben

Fotó: Gábor János

Mint ismert, a közelmúltban sportiskolává avanzsált intézmény korábbi vezetője, András Marianna még tavasszal mondott le posztjáról, indoklás nélkül. A Bajai Tankerületi Központ akkor jelezte: ősszel várható pályáztatás, ami jelenleg tehát az elbírálás szakaszában van.

Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola
Fotó: Gábor János

– Mi csak véleményt alkotunk – hangsúlyozta a véleményezésről szóló napirend kapcsán a legutóbbi képviselő-testületi ülésen dr. Bálint József polgármester, arra utalva, hogy a végső döntést a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ hozza majd meg, a testület az elfogadással csupán a támogatásáról biztosítja a jelöltet. Végül teljes egyetértésben, 12 képviselői igennel javasolták, hogy Vajda Henrietta kapja meg az intézményvezetői megbízást.

Vajda Henrietta az Eperföldi iskola felújításairól szóló sajtótájékoztatón, októberben
Fotó: Gábor János

A Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola nemrég átesett egy felújításon – ezt a beruházást már Vajda Henrietta felügyelte. Az intézmény ugyan jó állapotban van, de hét tanteremre, a tanári szobákra és az irodákra ráfért a fejlesztés: laminált padlóra cserélték a több évtizedes, kopott parkettát, valamint irodai bútorokat is beszereztek. A pályázati forrásból nyert projekt részeként lecserélték az iskola neoncsöveit is, ledes lámpatestekre, sőt, új kőpadlót kapott az étkező – mindez 67,9 millió forintba került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában