Tiszaalpár

2018.12.17. 10:50

Rubindiplomát vehetett át a tanító

Egykori tanítványai ma is nagy tisztelettel emlékeznek Fehér Istvánné Wolf Erzsébet pedagógusra, aki hetven éve szerezte meg tanítói diplomáját. A kiváló tanító a jeles évforduló alkalmából a napokban kapta meg rubindiplomáját.

Vajda Piroska

Fehér Istvánné Wolf Erzsébet hetven éve vette át a diplomáját

Forrás: Petőfi Népe

A szegedi városháza dísztermében rendezett ünnepségen egykori tanítványai – Kőrösy Mária, Tar Mária és Kiss Antal – is részt vettek. Tar Mária nagy szeretettel mesélt lapunknak egykori tanítójukról. Elmondta, Erzsike néni 1928-ban, Kecskeméten született. Elemi, polgári iskoláit és az öt évfolyamos tanítóképzőt az angolkisasszonyoknál végezte Kecskeméten. Tanulmányai után, 1948 szep­temberétől a tiszaalpári általános iskolában tanított közel négy évtizeden át. Férje, Fehér István Tiszaújfalun, majd Alpáron tanított. Két leányuk született, Gabriella és Anikó. Férje halála után, 2002-ben Tiszaalpárról Szegedre költözött gyermekei közelébe, ahol három unokája és három dédunokája naponta nagy szeretettel veszi körül.

Fehér Istvánné Wolf Erzsébet hetven éve vette át a diplomáját
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában