baon.hu

2018.12.31. 13:00

Mutatjuk a 2018-as év legolvasottabb cikkeit

Hírportálunk, a baon.hu idén is sok érdekes történetet tárt olvasóink elé, azonban a legolvasottabb cikkek közé ismét tragédiák és balesetek sora került. Összeállításunk egyszersmind visszatekintő a 2018-es esztendőre.

Maksa Balázs

Január

Kék hírek:

Az év első hónapjában egy kecskeméti vállalkozó thaiföldi nyaralása során bekövetkezett tragikus hír keltette fel legjobban olvasóink figyelmét. Az ötfős magyar baráti társaság Thaiföldön nyaralt, amikor a csoport egy négycsillagos luxusszállodában elfogyasztott svédasztalos vacsora után rosszul lett. A 41 éves kecskeméti Cs. Tibor életét vesztette. Halálának okát – a korábbi hírekkel ellentétben – az ottani és a hazai boncolás szerint nem ételmérgezés okozta, bár párja elmondása szerint a halétel elfogyasztása előtt semmilyen egészségügyi problémája nem volt.

Közélet:

Januári legnépszerűbb cikkünk az aluljáró lezárásáról és a körforgalom kialakításáról szóló volt. A korábbi tervekkel ellentétben nem júniusban, hanem csak szeptemberben kezdődtek el a munkálatok. Az átépítés-átalakítás jelenleg a második szakaszában tart, november 19-től teljes szélességében lezárták az aluljárót. A harmadik szakaszban a korábbi információk szerint a buszok már közlekedhetnek majd az aluljáróban, a gépkocsit viszont továbbra sem. A tervek szerint a beruházás 2019 év végére készülhet el.

Fotó: Bús Csaba / baon.hu

Február

Kék hírek:

Február 7-én késő délután egy szörnyű tragédiáról adtunk hírt. Kecskeméten, a Piaristák terén egy busz halálra gázolt egy 23 éves kecskeméti lányt. A rendőrség nagy erőkkel dolgozott az eset körülményeinek tisztázásán, szemtanúkat kerestek, teljes útlezárás mellett rekonstruálták a balesetet. A tragédia után egy héttel a rendőrség azt közölte, hogy nem technikai okból, hanem emberi mulasztásból következett be a baleset. Júliusban helyezték üzembe a közlekedési lámpákat a tragédia helyszínén, a Kiskörút egyik legforgalmasabb szakaszán.

Fotó: police.hu

Közélet:

Februárban az 1993-as pörbölyi busztragédiáról szóló múltidéző cikkünkre voltak a legtöbben kíváncsiak. A Petőfi Népe archív lapszámainak segítségével felelevenítettük a szörnyű tragédia részleteit, mely balesetben tizenketten, köztük 11 gyermek halt meg. Mint a vizsgálatok során később kiderült, hibázott az autóbusz-vezető, és a mozdonyvezető is, de szerepet játszott a tragédiában a fénysorompó működésképtelensége is.

Fotó: Kálmándy Ferenc / MTI

Március

Kék hírek:

Márciusban a legtöbben egy bajai halálos balesetről olvastak. A hónap első napján három személygépkocsi ütközött össze Baján, a Keleti körúton (511-es út). A balesetben több személy megsérült, egy férfi pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette.

Fotó: Pozsgai Ákos / baon.hu

Közélet:

Tavasszal a legnépszerűbb cikkünk a gemenci gólyákról szóló volt. Együtt figyeltük, amint Tóbiás, a gemenci fekete gólya csodálkozva tért vissza március 2-án a megrongálódott és hóval borított fészkéhez. Párja, Sára március közepén érkezett, majd nagy munkával helyreállították fészküket, majd 4 tojást raktak, melyből három kikelt.

Fotó: Gemenc Zrt.

Április

Kék hír:

Ebben a hónapban olvasóink arra voltak leginkább kíváncsiak, hogy 20-án reggel miért zárták le teljes egészében rendőrségi helyszínelők a kecskeméti Mátyás király körút egy szakaszát. Sokan azt feltételezték, hogy gyilkosság történhetett. A ház előtt álló autóra fekete festékkel horogkeresztet rajzoltak. Mint megtudtuk, egy férfi vetett véget az életének, aki albérlőként lakott az ingatlanban, amit halála előtt megrongált, és a ház előtt álló autó motorháztetőjére is vélhetően ő rajzolt fekete horogkeresztet, oldalára pedig az Auschwitz feliratot.

Fotó: Maksa Balázs / baon.hu

Közélet:

Idén áprilisban országgyűlési választást tartottak hazánkban, így nem meglepő, hogy ebben a hónapban a választás napjáról szóló cikkeinkre kattintottak a legtöbben. Percről-percre nyomon követtük a Bács-Kiskun megyei választókörzeteket, az érdekességekről, rendkívüli eseményekről napközben folyamatosan beszámoltunk. Az urnák zárását követően pedig folyamatosan közreadtuk a részeredményeket, majd a végleges adatokat.

Fotó: Pozsgai Ákos / baon.hu

Május

Kék hír:

Meghalt Zara, Kecskemét kedvenc szurikátája – írtuk vezető hírünkben, mely rekord gyorsasággal járta be az országos sajtót május 14-én. A Kecskeméti Vadaskertben egy fiú a tiltás ellenére benyúlt a vemhes Zarához, aki ösztönösen beleharapott a fiú kezébe. A kisfiú valószínűleg a rémülettől földhöz csapta a szurikátát. Zara és utódai azonnal elpusztultak.

Fotó: Bús Csaba / baon.hu

Közélet:

Rengeteg olvasónk érdeklődését keltette fel az ország első Autista Tanodája, amely Lakiteleken nyílt meg májusban. Az intézményben négy gyógypedagógus és négy pedagógiai asszisztens foglalkozik a környékben élő autista gyermekek fejlesztésével. A tanodában a csoportos foglalkoztatóterem mellett található az egyéni fejlesztőszoba, és egy úgynevezett szenzoros szoba. Ez utóbbi az elvégzett feladatok utáni azonnali jutalmazást szolgálja. Ebben a szobában igény szerint játszhatnak, mesét nézhetnek, kedvükre pihenhetnek a gyerekek. A Lakiteleki Auti Alapítvány teljesen díjmentesen biztosítja az autista gyermekek fejlesztését.

Fotó: Vajda Piroska / Petőfi Népe

Június

Kék hír:

A nyár első hónapjában egy szörnyű tragédiáról szóló cikkünket olvasták a legtöbben. Június 20-án este árokba sodródott egy BMW Akasztón a Csengődi utcában. A baleset során egy 3 éves kisgyerek kirepült az autóból. A mentők hosszú ideig stabilizálták az állapotát, mire el tudtak vele indulni a kecskeméti kórházba, ahonnan még az éjszaka folyamán tovább vitték a szegedi gyermekklinikára, ahol azonban később belehalt a súlyos sérüléseibe. Ugyancsak súlyos, életveszélyes állapotban szállították a mentők a kiskunhalasi kórházba a 29 éves kiskőrösi gépkocsit vezető férfit. Az autóban utazó nő és egy 5 év körüli kisgyerek könnyebben sérültek a balesetben. Mint később a rendőrség közleményéből kiderül, az autóban senki sem használta a biztonsági övet.

Fotó: Pozsgai Ákos / baon.hu

Közélet:

Június 22-én rendezték meg a Nagy Kecskeméti Escuvée és Lagzi elnevezésű rendezvényt. A különleges főtéri ceremónián 63 házaspár újította meg egyszerre a házastársi esküjét, mellyel bekerültek a Magyar Rekordok Könyvébe, és történelmet írtak a 650 éve mezővárosi rangban lévő város „nagykönyvébe”. Az eskü utáni lagzin a menyasszonytáncból befolyt összeget a megyei kórház koraszülöttrészlegének ajánlották fel a szervezők.

Horváth Andrea és Pénzes János adta át az adományt
Fotó: Sebestyén Hajnalka / Petőfi Népe

Július

Kék hír:

Júliusban szintén egy borzalmas tragédiáról szóló cikkünkre kattintottak a legtöbben. Három autó karambolozott a 44-es főút, 22-es kilométerénél, Lakiteleknél július 29-én este. Egy Honda gépkocsi előzött egy motorkerékpárt, majd egy BMW-t, amikor frontálisan ütközött egy szemből érkező Peugeot gépkocsival. A balesetező autók egyik sofőrje elmesélte hírportálunknak, amint a szemük láttára égtek halálra a felborult Hondába beszorult utasok. Hiába próbálták őket kiszabadítani, a tűz egyik pillanatról a másikra az egész autót beborította. A Tata Várának Seymenjei csoport három tagja veszítette életét a tragikus lakiteleki horrorbalesetben.

Fotó: Pozsgai Ákos / baon.hu

Közélet:

A nyári hőségben üdítően hatott a 23. alkalommal meghirdetett Tőserdő szépe verseny. Nem meglepő tehát, hogy olvasóink körében népszerű volt a lányokat bemutató cikkünk. Az idei versenyt egy 21 éves békéscsabai rendőrnő, Kékegyi Szimonetta nyerte meg. Az első udvarhölgye a 17 éves izsáki Daróczi Tamara lett, második udvarhölgye pedig a 22 éves kecskeméti Dudás Dóra.

Fotó: Szentirmay Tamás / baon.hu

Augusztus

Kék hír:

Ebben a hónapban ismét egy sajnálatos balesetről szóló cikkünket olvasták a legtöbben. Augusztus 22-én reggel egy autós kihajtott egy motoros elé Kecskeméten, az Izsáki úton. A motort vezető 30 éves férfi súlyosan megsérült. Bár nem volt vérhiány a megyei kórházban, a balesetet szenvedett férfi, György barátai azonnal segíteni szerettek volna, és irányított véradást szerveztek. Egész Kecskemét és a motoros közösség is példás összefogás keretében buzdított mindenkit arra, hogy adjon vért. Az intenzív osztályon kezelt fiatal férfi állapotát sikerült stabilizálni, de azt tudni lehetett, hogy az első néhány nap kritikus. Rengetegen aggódtak Györgyért, bíztak gyógyulásában, sajnos azonban szervezete nem bírta a harcot. Később gyertyagyújtással és felvonulással emlékeztek elhunyt társukra a motorosok a baleset helyszínén.

Fotó: Hraskó István / baon.hu

Közélet:

Augusztusban három kollégánk egy igen különös helyen járt, mely olvasóink figyelmét is felkeltette. Még a kecskemétiek közül sem sokan tudják, hogy legalább kétszáz méter hosszúságban kanyarog a város főtere alatt az ÁVH egykori hírhedt pincebörtöne, ahol az ötvenes években rengeteg parasztgazdát vertek meg, és kínoztak többeket halálra. Komorság jellemzi a sötét titkokat rejtő folyosókat és cellákat.

Szeptember

Kék hír:

Szeptemberben ismét egy borzalmas tragédiáról olvastak a legtöbben. Szeptember 9-én 14 óra 40 perc körül három személygépkocsi ütközött össze az 51-es számú főút 80-as kilométerénél. Az ütközés következtében az egyik jármű az út melletti árokba csapódott és kigyulladt. A baleset során négyen (a Honda 56 éves női sofőrje és 36 éves férfi utasa, valamint a Polo 23 éves férfi vezetője és a vele utazó 47 éves nő) olyan súlyosan megsérültek, hogy a helyszínen életüket vesztették. A Volkswagen Polo másik utasa, egy 22 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett. A Passat 47 éves sofőrje könnyű sérüléseket szenvedett.

Fotó: Pozsgai Ákos / baon.hu

Közélet:

Igen nagy érdeklődésre tett szert ebben a hónapban egy érdekes égi jelenségről szóló cikkünk. Egy olvasónktól kaptunk egy felvételt, aminek tartalmát a Kecskeméti Planetárium szakelőadójával próbáltuk megfejteni. Annyit elárulunk, mivel a felvétel minősége miatt nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy mi látható a felvételen, így valójában klasszikus UFO észlelésnek minősül az eset, hiszen a szó az azonosítatlan repülő tárgy rövidítése. Így elmondhatjuk, hogy UFO szállt át Kecskemét egén.

Október

Kék hír:

Október 11-én reggel ismét egy sajnálatos, két halálos áldozatot követelő tragédia történt megyénkben. Egy Suzuki Wagon R+ és egy teherautó ütközött össze a 44-es főúton Kecskemét közelében. A baleset során a Suzuki 69 éves vezetője, és 68 éves női utasa a helyszínen életüket veszítették.

Fotó: Hraskó István / baon.hu

Közélet:

Hatalmas érdeklődést váltott ki olvasóink körében a szabadkai piacról szóló úti beszámolónk, melyben hasznos tippeket is adtunk arról, mire kell figyelni, ha a szabadkai piacra készülünk. Az új ruházati áru mellett a piac egyik végén zöldség-gyümölcs piac, egy másik részén műszaki és műanyagáruk kaphatók, egy kicsi részén pedig ócskapiac kereshető fel. Így a ruháktól a függönyökön, konyhai edényeken, kozmetikumokon és állateledeleken át a hobbikerti szerszámokig minden kapható. De szó szerint minden.

Fotó: Sebestyén Hajnalka / Petőfi Népe

November

Kék hír:

Ebben a hónapban is egy halálos balesetről olvastak a legtöbben. November 22-én kora reggel személygépkocsival ütközött egy vonat Hetényegyházán, egy vasúti átjáróban. A baleset következtében az autó 37 éves női sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Fotó: BAON.HU

Közélet:

Gyorsan bejárta az országos sajtó hírét is a kecskeméti gyermekmentő inkubátorban hagyott csecsemőről szóló hírünk. A Bács-Kiskun Megyei Kórház Kecskemét-Nyíri úti telephelyén, a főbejárat mellett található csecsemőmentő inkubátorba egy újszülöttet helyeztek el 2018. november 7-én, hajnali 2 órakor. Az egészséges kisfiú súlya 3400 gramm, 53 cm hosszú, a kórházban a Gábor keresztnevet kapta.

Fotó: Bács-Kiskun Megyei Kórház

December

Kék hír:

Az év végén is egy balesetről olvastak a legtöbben. Karácsony másnapján egy több mint nyolc méter mély aknába zuhant egy járókelő Kecskeméten, a Czollner téren. A szerencsének köszönhetően nem történt tragédia, az ijedtségen kívül komolyabb baja nem történt a pórul járt gyalogosnak.

Közélet:

A legtöbben a DAKK Zrt-vel kapcsolatos cikkünket olvasták, melyben beszámoltunk arról, hogy Kecskemét önkormányzata nem hosszabbított szerződést a 2019-20-as évekre a társasággal.

Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában