Apostag

2018.12.17. 17:30

Klubba tömörültek az apostagi cimborák

Három évvel ezelőtt néhányan arra gondoltak, hogy összehoznak egy közösséget, ahol rendszeresen együtt lehetnek, ahol jól érzik magukat. A gondolatot tett követte és létrejött az apostagi Cimborák baráti köre, amelynek a közösségi ház ad otthont. Azóta is kéthetente találkoznak különféle programokon, vagy „csak” jóízű beszélgetős estéken.

Lencsés P. Anna

Szoros közösséget alkotnak a Cimborák

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Lencsés P. Anna

Tóth-Szöllős Mihályné, a klub vezetője – aki férjével és Kőhegyi Jánossal együtt a létrehozói a közösségnek – elmondta, hogy a kezdetek óta a tagok kérései, ötletei alapján tervezik a programot. Volt időszak, amikor írókkal és költőkkel ismerkedtek tájegységek szerint. Az egyik tag ausztráliai és brazíliai úti élményeiről mesélt. Mivel az egyik tagjuk nagyon szeretett énekelni, így rendszeresen daloltak is az összejöveteleken. Kirándultak Szarvas­ra, Ópusztaszerre, nemrégen Szentendrére. Többször voltak közösen színházban is. A születésnapokat havonta megünneplik, amikor az ünnepelt mesél a többieknek az életéről. Népszerűek a vetélkedők és más játékos programok, például a most mutasd meg, vagy a kitalálósdi. A közösségi házi klubnapok elmaradhatatlan kellékei a finom házi sütemények, teá­val. Az apostagi rendezvényeken is rendszeresen részt vesznek, most az adventi vasárnapi gyertyagyújtásra készülnek énekekkel.

Szoros közösséget alkotnak a Cimborák
Fotó: Lencsés P. Anna / Petőfi Népe

– Semmi nem kötelező a Cimbora klubban, a lényeg, hogy mindenki jól érezze magát. Számontartjuk egymást, kis közösségünk tagjai mindig számíthatnak egymásra. Jelenleg tizennyolc tagunk van, de nyitottak vagyunk, várjuk az új belépőket, korhatár nincs, bárki jelentkezhet – mondta el a klub vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában