Kecel

2018.12.10. 13:25

Kiállítást nyitottak egy családi sikertörténet évtizedeiről

A Flora Virágkiállítás programjainak keretében nyitották meg a Pintér József-emlékkiállítás és a Pintér Művek 40 éve című kiállítást. A keceli művelődési házban a Pintér család tagjai, a barátok és tisztelők körében Haszilló Ferenc polgármester méltatta a gyárat alapító első újkori magyar gyáralapító tevékenységét. Mint ismert, a fémipari nagyvállalkozás működése ma is meghatározó a város életében

Barta Zsolt

A Pintér család tagjai és az érdeklődők a kiállítást köszöntő zenei műsort hallgatták meg

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Barta Zsolt

Pintér József 2014 tavaszán hunyt el váratlanul. Az életművéről egy amerikai azt mondaná, hogy tipikus „ self-made man” volt. Laták Ede egykori keceli tanácselnök meg is érezte ezt az elszántságot Pintér Józsefben és 1978-ban így fogalmazott egy találkozás során: „Jóska! Te egyszer még, mint Weiss Manfréd megalapítod a Pintér Műveket”.

A Pintér család tagjai és az érdeklődők a kiállítást köszöntő zenei műsort hallgatták meg
Fotó: Barta Zsolt / Petőfi Népe

A városvezető eltalálta a családfő dédelgetett gondolatát, akinek az üzemkomplexumát 1989-ben Németh Miklós, akkori miniszterelnök avatta fel. A fémipari kisiparos olyan cégnek rakta le az alapjait, amely ma is magas szinten termel. A gyár teljesített NATO- és NASA-megrendeléseket. Különleges és egyedi munkadarabokat szállított már a Siemens, a Paksi Atomerőmű és egyéb jól ismert világcégek igényei alapján is.

A kiállításon családi fotók, dokumentumok mutatják be a kezdeti évektől napjainkig a cég és ezen keresztül a család történetét is, ahol ma már az alapító unokái is dolgoznak. A tárlat Pintér Csaba fotójával zárul, aki édesapja nyomdokába lépve viszi tovább a Pintér Művek sikertörténetét.

A kiállítás nyitvatartási időben január 6-ig tekinthető meg a keceli művelődési ház kiállítótermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában