kalocsa

2018.12.15. 20:00

Gazdára talált kutyák fotói díszítik a naptárt

A gazdára lelt ebek képeivel illusztrált asztali és falinaptárat adott ki a kalocsai állatmenhely. A bevétel az alapítványé.

Gábor János

A naptárakat az egyesület közösségi oldalán lehet megrendelni

Forrás: Petőfi Népe

– Az anyagi támogatásért cserébe mi is szerettünk volna valamit adni – mondta a kedves ötletről Békési Marianna, az Összefogás az Állatokért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Hozzátette: persze senki nem akar egész évben rácson keresztül rá néző kutyákat látni, ezért egy szebb üzenetet közvetítő összeállítást készítettek, benne a gazdára lelt egykori gondozottjaik fotóival, az új családjuk körében.

A/4-es méretű fali- és hagyományos asztali naptár is készült, ezeket az egyesület Facebook-oldalán lehet megrendelni. A csapat egyébként további ajándéktárggyal is készül az ünnepekre: egy natúr színű vászontáskával, amin kettős üzenetet fogalmaznak meg. A rajta szereplő, kutyalábnyomot formázó falombbal arra hívják fel a figyelmet, hogy „ments állatot” és „óvd a földet” – ezek a feliratok szerepelni is fognak a limitált szériás terméken – vázolta a koncepciót Békési Marianna.

A naptárakat az egyesület közösségi oldalán lehet megrendelni
Fotó: Petőfi Népe

Az alapítvány aktivistái jelenleg azon fáradoznak, hogy összeszedjék a téli időszakhoz szükséges tápmennyiséget a jelenleg náluk lévő 120–130 állatnak, amelyek mintegy fele kölyökkutya. Az ünnep előtti tápgyűjtések mellett azért is kampányolnak, hogy bővítsék önkénteseik számát, hiszen a csapatuk gyakorlatilag a hét mind a hét napján dolgozik, szóval mindenképpen több, akár alkalomszerűen bedolgozó kéz kellene a telepre, elsősorban hétvégére. Ezenkívül köszönik, ha valaki anyagi segítséggel is gondol rájuk, hiszen a menhely fenntartási költsége körülbelül egymillió forint havonta – összegezte a kuratóriumvezető. Elérhetőségük és bankszámlaszámuk az egyesület közösségi oldalán található meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában