kecskemét

2018.12.30. 11:30

Gálaműsorral ünnepelték a Hetényi Közösségi Ház 60. születésnapját

1958 december végén adták át akkor még Művelődési Otthon néven a Hírös Agóra Hetényegyházi Közösségi Házat, melynek 60. évfordulóját gálaesttel ünnepelték szombaton. A gálán az intézményhez kötődő csoportok és partnerek ünnepi műsorait tekinthették meg a nagytermet zsúfolásig megtöltő érdeklődők.

Horváth Péter

Először a Líra Zeneiskola billentyű tagozatos növendékeinek műsorát hallhatták a vendégek, majd a Közösségi Házban működő gyermek néptánccsoport tánca következett.

Az eseményen Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere osztotta meg ünnepi gondolatait a közönséggel. Az alpolgármester röviden végigtekintett az intézmény hat évtizedén. A kezdetben egytermes épület egyre szorosabban kapcsolódott a helyiek életéhez, majd 1984-ben, amikor a település a Kecskeméthez csatlakozás mellett döntött, létrejött az Általános Művelődési Központ, ami helyet adott a könyvtárnak és a helyi rendezvényeknek.

Vidám műsorral ünnepelték a Közösségi Ház 60 éves születésnapját Fotó: Horváth Péter

– Ez az összecsatolás a legjobb lehetőség volt arra, hogy a hetényegyházi közösség igényeit kielégítse. Ezt követően egyre több programot és kezdeményezést fogadott be az épület, majd 2006-ban nyerte el jelenlegi formáját. A 2010-es évek elején a város úgy döntött, hogy a Hírös Agórához kerüljön az intézmény, ami a nagyon gazdag, helyi kezdeményezésekkel teli életet látva jó döntés volt – mondta Mák Kornél és hozzátette, hogy a Közösségi Ház alapítása óta nagyon fontos szerepet tölt be a település életében és köszönetet mondott mindenkinek, aki vezette, vagy az intézmény ügyét valaha szolgálta. A köszöntő után a Közösségi Ház egyik volt igazgatója, Horváth János és gitárbarátai vidám Beatles-dalokkal köszöntötték a 60 esztendős intézményt.

A vendégek egy történeti összeállítást is megtekinthettek, ami a Közösségi Ház elmúlt hat évtizedét ölelte fel. A műsort baráti beszélgetés, pezsgőzés zárta, miközben Dj Twob 60 év zenei finomságaival szórakoztatta a vendégeket, természetesen bakelitről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában