előadás

2018.11.22. 20:00

Olimpikonok nevelnek az egészséges életmódra

Csisztu Zsuzsa magyar olimpikon, tornász-bajnoknő, televíziós műsorvezető, jogász, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja, és Vincze Ottó 11-szeres válogatott labdarúgó tartott előadást az egészséges és sportos életmódról a kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskolában, a Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskolában, a kisszállási Sallai István Általános Iskolában és a halasi Bibó István Gimnáziumban a Menő Menza program részeként.

Pozsgai Ákos

Forrás: baon.hu

Fotó: Pozsgai Ákos

Csisztu Zsuzsa tornász 1988-ban, Szöulban, Vincze Ottó labdarúgó, 1996-ban, Atlantában vett részt az ötkarikás játékokon. A halasi és kisszállási diákokkal való találkozásuk során az egészséges életmód fontosságára hívták fel a figyelmet.

Csisztu Zsuzsa a chipsek, a kóla, a hamburger és a hot-dog mértéktelen fogyasztásának egészségre gyakorolt káros hatásairól tartott előadást. – A helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód már fiatal felnőttként is komoly gondot okozhat – mutatott rá a sportdiplomata, a sportolásra, rendszeres mozgásra ösztönözte a fiatalokat. Arról beszélt, hogy milyen fontos a megfelelő fizikai erőnlét, kiemelkedő sportteljesítmény szempontjából a helyes táplálkozás, a minőségi táplálék- és megfelelő mennyiségű folyadékbevitel.

A sokszoros válogatott focista arról beszélt a gyerekeknek, hogy mindenkiben ott van a tehetség. Ha megtalálja a neki megfelelő utat, kellő kitartással és szorgalommal, a pedagógusok, a szülők és a sportszakemberek, sporttársak segítségével bárkiből lehet sikeres ember. A sport megtanít a kudarcokból is tanulni, előrendíthet – hangsúlyozta az olimpikon.

A „Menő Menza” pályázat keretében Csisztu Zsuzsa korábbi tornászbajnok, és Vincze Ottó egykori válogatott labdarúgó az ország iskoláiban tartanak előadásokat. A program célja, hogy a gyerekek egy, a sporttevékenység és életvitel terén is példaértékű, neves személyiséggel ismerkedjenek meg, aki saját életével bizonyítja, hogy az egészséges életmód és a sport meghatározó szerepet tölt be mind a fizikai, mind pedig a szellemi-mentális jóllét megteremtésében.

Az előadások után mindhárom iskolában személyesen is beszélgethettek a fiatalok a két egykori élsportolóval. A közös fotózás mellett, autogramokat és személyre szóló tanácsokat is kaptak tőlük a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában