kisszállás

2018.11.28. 14:00

Mindenki számára elérhetők a Digitális Jólét Pontok

Három laptopot, két tabletet, két okostelefont, egy digitális nyomtatót és egy projektort kapott a Kisszállási Művelődési Ház és Könyvtár a Digitális Jólét Pont program keretében.

Pozsgai Ákos

A könyvtárban bárki használhatja a digitális eszközöket

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

Az idei év végéig a februárban indult országos pályázat eredményeként országszerte 1500 helyszínre érkeznek meg a korszerű digitális eszközök. A korábbi E-magyarország pontokat fejlesztik, összesen 5 milliárd forintot fordít az állam a megújult Digitális Jólét Pontok (DJP) eszközellátására. Az új eszközök telepítése az ország minden részében ütemezetten zajlik. A kisszállási művelődési házban kialakított digitális állomás közel egymillió forint értékben kapott informatikai eszközöket. A DJP-hálózat valamennyi helyszínén további egymillió forintért az eszközfejlesztés mellett mentorképzést is indítottak, a kisszállási Digitális Jólét Pont szakembereit Kiskunhalason képzik – mondta el Bundula Melinda intézményvezető.

A könyvtárban bárki használhatja a digitális eszközöket
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

A program célja a lakosság digitális alapkészségeinek fejlesztése, a digitális jártasság növelése, a pontokra látogatók így a munkaerőpiacon is előnyre tehetnek szert, és erősebb közösségi kapcsolatokat építhetnek ki. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a pontokat mindenki számára elérhető közösségi terekben alakították ki, melyek interneteléréssel, infokommunikációs eszközökkel vannak ellátva. A szolgáltatásait bárki igénybe veheti, az őstermelők, a vállalkozók, a munkahelykeresők, a diákok az eszközök és a mentorok segítségével intézhetik digitális ügyeiket, elkészíthetik önéletrajzukat, vagy használhatják digitális ügyfélkapujukat.

A Digitális Jólét Pontokra térítésmentes képzésekkel is várják azokat, akik fejleszteni kívánják alapvető digitális kompetenciáikat, többet szeretnének megtudni a digitális világról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában