Kalocsa

2024.05.15. 12:44

Sárkányokkal suhannak a lapátosok a Vajason

A népszerű Sárkányhajó Kupa küzdelmeit május 24-25-én rendezik meg Kalocsán. A versenyről Vajas-parti helyszínen tartott sajtótájékoztatót Filvig Géza polgármester, Pécsi Vivien önkormányzati képviselő, a Kulturális és Szociális Bizottság elnöke és Tamás Donát diákpolgármester, a város legnagyobb tömegsport rendezvényét lebonyolító diákönkormányzat (GYIÖK) vezetője. 

Tapodi Kálmán

– Városunk meghatározó eseménye a Sárkányhajó Kupa, amelyet immár tizenharmadik alkalommal szervez meg a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat. Úgy vélem, ugyan a szervezés nagy kihívás elé állítja diákságunkat, de megéri a fáradozás, hiszen a verseny komoly közösségépítő erőt és sportteljesítményt jelent az iskolák, az egyes osztályok és a hajókban helyet foglalók számára – mondta Filvig Géza polgármester, hozzátéve, hogy a Sárkányhajó Kupa a kapcsolódó programok miatt is népszerű. 

sárkányhajó, kupa, Kalocsa,
Sárkányokkal suhannak a lapátosok a Vajason
Fotó: Zsiga Ferenc

A polgármester a továbbiakban sok sikert kívánt a szervezőknek és a versenyzőknek, külön is megköszönte Tamás Donát diákpolgármester és csapata áldozatos munkáját, Pécsi Vivien képviselőnek pedig a szervezéshez nyújtott segítségét.

A fellépőkről, kísérőprogramokról Pécsi Vivien adott tájékoztatást. Mint elmondta, a fiatalok részéről nagy igény mutatkozott arra, hogy minél rangosabb előadókat hívjanak meg. Ezért a pénteki verseny után, este fél kilenckor Roberto Rios nyitja meg az estét DJ-szettjével, ezt követően Mihályfi Luca előadását 22 órától láthatja-hallhatja a közönség, 23 órától éjfélig pedig a fiatalok körében ismert és kedvelt DJ Jamina szórakoztatja a résztvevőket. A koncerteket a Csilás parkban tartják.

sárkányhajó kupa, sajtótájékoztató, Kalocsa
Filvig Géza polgármester, Pécsi Vivien önkormányzati képviselő, a Kulturális és Szociális Bizottság elnöke és Tamás Donát diákpolgármester tartott sajtótájékoztatót
Fotó: Zsiga Ferenc

A versennyel kapcsolatos tudnivalókat Tamás Donát ifjúsági polgármester ismertette. Mint elmondta, a nevezés már elindult, nevezni május 20-ig lehet. A versenyre jelentkezőknek online űrlapot kell kitölteniük, amelynek elérhetőségét a GYIÖK  Facebook-oldalán tettek közzé. Nevezni az ötödik osztályos korosztálytól a felnőtt korosztályig tízfős csapatokkal lehet, amibe a dobos nem számít bele. Minden csapatnak legalább két leány/nő tagja kell, hogy legyen, és nem szerepelhet benne négynél több igazolt evezős, illetve kajak-kenus. Az általános iskolás csapatokban két, a középiskolás csapatokban pedig egy felnőtt indulása kötelező.

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában