Nagykőrös

2018.11.04. 19:50

Megemlékezést tartottak Nagykőrösön a nemzeti gyásznapon

Az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének és a szovjet csapatok bevonulásának évfordulója alkalmából megemlékezést rendezett a nagykőrösi önkormányzat vasárnap, a nemzeti gyásznapon a Nagykőrösi Büszkeségpontnál.

Koós Kata

A rendezvényen dr. Trócsányi László, igazságügyi miniszter mondott beszédet, mely során kiemelte: november 4-e a magyar történelemnek nemcsak gyásznapja, hanem egyben a hálaadás napja is. Hiszen hazánk függetlenségét és honfitársaink szabadságát 1956 hősei vívták ki.

– Hálánkat és tiszteletünket mi, a mostani nemzedékek azzal fejezhetjük ki legméltóbb módon, ha őrizzük és továbbadjuk a következő generációk számára a szabadság, a nemzeti függetlenség, a plurális demokrácia, a jogállam iránti elkötelezettségünket – fogalmazott az igazságügyi miniszter.

A megemlékezésen ünnepi műsort adtak a Nagykőrösi Petőfi Sándor Általános Iskola nyolcadik osztályos diákjai. A rendezvény végén pedig a megemlékezők a kegyelet virágait és mécseseit helyezték el a Barta Margit emlékműnél, így tisztelegve az 1956-os események áldozatainak emléke előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában