Kecskemét

2018.11.08. 17:30

Jövő hét csütörtöktől lesz lezárva az aluljáró

Jövő hét csütörtöktől, azaz november 15-től a tervek szerint december 23-ig zárják le teljes szélességében a Szolnoki úti aluljárót Kecskeméten. Hétfőn 17 órától lakossági fórumot tartanak a témában a Gáspár iskolában.

Hraskó István

Forrás: BAON.HU

Fotó: Bús Csaba

A Bem utca – Kuruc körút – Szolnoki út kereszteződésénél 1,2 milliárd forintból épül turbókörforgalom. A nagyberuházás most induló második üteme érinti majd a legrosszabbul a kecskemétieket, hiszen a város egyik legforgalmasabb csomópontja lesz bő egy hónapig lezárva. Mint Takács Valentinától, az önkormányzat kommunikációs vezetőjétől megtudtuk, november 15-én hajnalban zárják le az aluljárót, de a megelőző napokban már táblák fogják figyelmeztetni az arra közlekedőket a változásra.

Az előzetes tervekkel ellentétben a buszok sem közlekedhetnek majd az aluljárón keresztül, a gépek és az építési törmelék miatt ez megvalósíthatatlan lenne. A korábban közölt információk szerint erre az időszakra a volt KTE-pálya melletti szervizutat is lezárják. A kivitelező Colas Út Zrt. munkatársai és alvállalkozói folytatják a csapadékvíz-csatorna és ivóvízvezeték építését, és nekikezdenek az aluljáró támfalának áthelyezéséhez szükséges úgynevezett résfalak építéséhez is.

A kereszteződés átalakításának indokai a kecskemétiek és a hírös városban gyakran közlekedők előtt jól ismertek: a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban több száz méter hosszúságban fel szoktak torlódni a járművek, emellett az is komoly gondot okoz, hogy az aluljárót gyakorlatilag minden komolyabb eső után le kell zárni. A szakértők többféle megoldás lehetőségét elemezték, így például a közlekedési lámpák fázisidejének az átalakítását, valamint a forgalomkorlátozást is, de egyik módszer sem lenne alkalmas érdemi változásokra a csomópont közlekedésében. Egyedüli és egyben végleges megoldást egy nagy átmenőforgalom lebonyolítására alkalmas körforgalom adhat.

A DAKK honlapján egyelőre még nem találtunk információt, miként fog változni a buszok útvonala és menetrendje.

Hétfőn lakossági fórum a közlekedésben várható változásokról

November 12-én, hétfőn 17 órától az önkormányzat lakossági fórumot tart a kivitelezés idejére tervezett forgalomkorlátozásokról és a buszközlekedésben várható változásokról. A fórum helyszíne a Gáspár András Szakgimnázium és Szakközépiskola díszterme. A fórumon részt vesz Pászti András, a Hunyadiváros önkormányzati képviselője, Király József, a városrendezési és városüzemeltetési bizottság elnöke, dr. Orbán Csaba, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályának vezetője, a kivitelező COLAS Út Zrt. képviselői és a DAKK Zrt. képviselői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában