Kecskemét

2018.11.05. 20:00

Japánban állították ki Réka és Kristóf rajzait

Újra bizonyították rajzte­hetségüket a Szent Imré-s diákok. Csúzdi Szabó Erika művész-tanár növendékei ezúttal egy japán nemzetközi rajzversenyen, majd egy hazai egyházi rajzpályázaton értek el kimagasló eredményt.

Sebestyén Hajnalka

Ormai Réka és Garaczi Kristóf Csúzdi Szabó Erika tanárnővel

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola grafikus szakkörösei minden évben sorra remekelnek a különböző hazai és nemzetközi rajzversenyeken. Szeptemberben egy japán környezetvédelmi rajzpályázaton két diáklány kapott díjat. Most pedig egy újabb japán sikerről adhatott számot Csúzdi Szabó Erika tanárnő.

Az 1970-ben alapított, 48. alkalommal megrendezett Japán gyermekrajzpályázaton két Szent Imré-s diák, Ormai Réka (6. b) és Garaczi Kristóf (7. a) alkotását beválogatták a legjobbak közé. Ez az egyik legnagyobb, nagy nemzetközi elismertségű gyermekrajzpályázat Japánban, mely a Biiku Bunka Kyokai Művelődési Alapítvány, a japán külügyminisztérium, a japán oktatási, kulturális minisztérium, a Yumiuri Shimbun újság, a japán művészeti oktatás egyesülete, a japán művészettudományi egyesület és a Pentel Co. Ltd támogatásával valósul meg minden évben. Az alkotásokat Fukuya­mában, a Művészeti Múzeumban állították ki.

A pályázatra 46 országból több mint százezer alkotás érkezett. Magyarország ismét jól szerepelt, a 315 diák közül 23-an kaptak díjat. A kecskeméti Szent Imre iskolából Ormai Réka ezüst, Garaczi Kristóf bronz plakettet és oklevelet érdemelt ki alkotásával.

– Nagyon büszke vagyok mindkét tanítványomra – hangsúlyozta Csúzdi Szabó Erika. – Ez a rajzpályázat fontos számunkra, minden évben indulunk rajta. A rajzpályázat témaválasztása szabad volt. Mindketten vegyes technikát alkalmaztak, színeztek, festettek. Réka egy arcot rajzolt, tele növényekkel, állatokkal. Csodálatosan jelenítette meg a környezetvédelem fontosságát. Kristóf pedig egy osztálykirándulást ábrázolt, melyben a sofőr – ahogyan a való életben is – az édesapja volt. Az ezüst és a bronz fokozat egyaránt kiváló teljesítmény, több mint százezer alkotásból válogatták ki a legjobbak közé a rajzaikat – mondta a tanárnő.

A Szent Imre iskola grafikus szakkörösei a közelmúltban ismét remekeltek. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által kiírt Az Eucharisztia az egyházi élet forrása című rajzpályázat főegyházmegyei fordulóján arany és ezüst fokozatokat érdemeltek ki alkotásaikkal. Az ünnepélyes díjkiosztót Kalocsán tartották meg.

Az 5-6. osztályos kategóriában arany fokozatot szerzett Kis Veronika, Pistár Panna, Weninger Hanna, ezüstöt Gonda Veronika Tünde, Könyves Anna Luca, Vincze Maja, Nagy Száva Diána, Csősz Nóra és Fekete Ákos.

A 7-8. osztályosok körében arany fokozatot vehetett át Csősz Eliza, Kohajda Ádám és Garaczi Kristóf, ezüstöt Trecskó Brigitta Erzsébet, Szkotár Dominika, Unti Zsófi Viktória, Szenes Anna és Kiss Eszter Csilla.

– A díjkiosztó alkalmával egy emlékezetes délelőttöt töltöttünk el a gyerekekkel és a szülőkkel közösen Kalocsán. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke által celebrált szentmisén vehették át a díjakat a diákok, majd Vörös Márta, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye főépítésze vezetésével megtekintettük az altemplomot, valamint a csodálatos Astriceum Érseki Múzeumot – tette hozzá a tanárnő.

Ormai Réka és Garaczi Kristóf Csúzdi Szabó Erika tanárnővel
Fotó: Sebestyén Hajnalka / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában