Kalocsa

2018.11.29. 13:15

Húszmillió forintos megtakarítást remél a város a Parkgondozó beolvasztásától

A legutóbbi rendkívüli testületi ülésen határoztak a városatyák a Kalocsai Parkgondozó és Közszolgáltató Nonprofit Kft. végelszámolói zárómérlegének elfogadásáról, ami előfeltétele a cég megszüntetésének.

Gábor János

Forrás: BAON.HU

Fotó: Gábor János

Ez egy döntésfolyamat záróakkordja: korábban határoztak arról, hogy induljon el a súlyos veszteségeket halmozó, százszázalékos önkormányzati tulajdonban lévő társaság végelszámolása, majd külön arról is, hogy egyesüljön a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft.-vel. Korábban érvként elhangzott: ettől a lépéstől mintegy évi 20 millió forintos megtakarítást remél a város.

Az önkormányzat még október közepén döntötte el, hogy a két cég olvadjon egybe, ennek a folyamatnak az elindításához azonban szükséges volt a Parkgondozó végelszámolói zárómérlegének elfogadása. Amint az dr. Bálint József polgármester előterjesztésében szerepelt, a közszolgáltatóra vonatkozó „törlési kérelem cégbírósághoz történő benyújtásáig” még megállítható a végelszámolás, bár a korábbi döntések ismeretében erre aligha kerül sor. A Parkgondozó zárómérlegét a jelenlévő képviselők nagy többséggel elfogadták.

A beolvasztás elindításához még további négy határozati javaslatot terjesztettek a testület elé. Szavazásra bocsátották a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft. közbensőmérleg-beszámolóját, egyenként a két cég „átalakulási tervét”, végül pedig azt, hogy bízzák meg a társaságok ügyvezetőjét és a polgármestert a szükséges okiratok elkészítésével. A testület jelenlévő tagjai (négyen nem vettek részt az ülésen) hét igennel, egy tartózkodás mellett fogadták el a javaslatokat. A szinte teljes egyetértés azt vetíti előre, hogy az éveken át veszteségesen üzemelő Parkgondozó be fog olvadni a Vagyonhasznosítási kft.-be, azzal a szándékkal, hogy a város így gazdaságosabban tudja tovább működtetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában