Baja

2018.11.08. 07:00

Hatvan éve ad otthont Baján a tanítójelöltek felkészítésének a vonatkerti intézmény

Kerek évfordulót ünnepel a Bajai Eötvös József Általános Iskola, közkeletű, régi nevén a gyakorló iskola. Hatvan éve ad otthont a tanítójelöltek felkészítésének a vonatkerti intézmény.

Kubatovics Tamás

Leendő és gyakorló pedagógus töltött éveket, évtizedeket a vonatkerti iskolában

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Kubatovics Tamás

– Most éppen az iskolatörténeti kiállítás előkészítésével párhuzamosan a Jubileumi emlékiratokba szánt írások adnak határidős munkát, halasztást nem tűrő feladatokat – mondta Radnóti Miklós, az intézmény vezetője érdeklődésünkre az őszi szünet napjaira eső feladatokról. A november 17-én tartandó délutáni ünnepi összejövetelre egy rendhagyó kiadvánnyal készülnek. Felhívást tettek közzé, bárki megírhatta az iskolával kapcsolatos visszaemlékezését, felidézve egy kedves eseményt, csínyt. – Közel harmincan vették a fáradtságot és osztották meg személyes élményeiket, ez a könyv rendezvényünk egyik fontos produktuma. Úgy gondolom, a régi kollégák, elődök, diákok és szülők számára egyaránt tartogathat érdekességeket, ahogy ezt a napot is ilyen szándékkal szervezzük – fogalmazott az intézményvezető. Hozzátette: a 33 éve működő iskolatelevízió archívumának is fontos szerepe lesz a múltidézésben, igyekeznek előbányászni néhány gyakorlós kincset. A rendezvényen mutatják be dr. Cseh Béla A Göndör című könyvét is, amelyben az intézmény életében fontos, ósükösdi diáktanya történetét mutatja be az iskola egykori igazgatója. Az összejövetelen az első, 12 fős nevelőtestületben is szerepet vállaló Rendes Béláné – Rajz Kati néni – mellett mások is felidézik a 60 év meghatározó történéseit. A kötetlenebb program során pedig bizonyára további ezernyi élmény kerül szóba.

Leendő és gyakorló pedagógus töltött éveket, évtizedeket a vonatkerti iskolában
Fotó: Kubatovics Tamás / Petőfi Népe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában