Kecskemét

2018.11.14. 07:00

Garaczi János és Polgár Peti főzött a wojtylásoknak

Tele volt a tálca ízletes finomságokkal kedden Kecskeméten a Wojtyla népkonyháján. A szegények Garaczi János mesterszakács birkagulyása után Polgár Peti zenész-humorista sertéspörköltjét fogyaszthatták el a sorsközösség tagjai.

Sebestyén Hajnalka

Jól indult az ebéd a Wojtyla Barátság Központ ebédlőjében. A népkonyhára járó rászorultak ismét köreikben köszönhették Polgár Peti humorista, előadóművészt, aki vidám, mulatós zenéket énekelt, mely többeket táncra késztetett. A szegények közül ketten ropták a táncot az ebédlőasztalok között, miközben a többiek tapssal biztatták őket.

Polgár Peti az énekes mellett szakács oldaláról is ismert a Wojtylában. Minden évben egyszer ellátogat a népkonyhára, ahol fakanalat is ragad. Ezúttal egy lajosmizsei hentes felajánlásának köszönhetően sertéspörköltet főzött bográcsban.

Az ebédlőasztalra azonban nemcsak Polgár Peti főztje került. A Szent Márton-napi programsorozat keretében Balogh Károly, Helvécia polgármestere egy birkát ajánlott fel, melyből Garaczi János Venesz-díjas mesterszakács, a Tanyacsárda tulajdonosa ízletes birkagulyást készített. Pluszban a csárda híres tejespitéjét is feltálalták. Így nem lehetett panasza egyetlen szegénynek sem, bőséges ebédben részesült délben.

A keddi ünnepi ebéd kiváló alkalmat adott arra, hogy hivatalosan is átadják a közelmúltban beépített három új, hatalmas méretű beltéri ajtót. Az adományozók nevében a keceli Pintér család képviseletében Pintérné Farkas Csilla szólt. Hangsúlyozta, nagy öröm, hogy ismét segíthettek. Bízik benne, hogy az ajtók továbbra is nyitottak lesznek a szegények előtt, és természetesen az adományozók előtt.

Az ünnepség végén Farkas P. József, a Wojtyla alapítója átadta az Év Wojtyla Partnere díjat, melyet idén Garaczi János kapott meg. Vincze László festőművész izsáki templomról készült alkotása azonnal elnyerte a díjazott tetszését.

Garaczi János elmondta: helvéciai gyerekként minden évben betlehemeztek és eközben Izsákra is eljutottak. A mai napig kedves emlékként élnek benne ezek a gyerekkori események, a festményre tekintve ezek most felelevenednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában