Kecskemét

2018.11.03. 07:00

Az X-Faktoros Stolen Beat tagjai Kecskeméten tanultak

A RTL Klubon ismét nagy sikerrel fut az X-Faktor zenei tehetségkutató, melyben ismét vannak Kecskeméthez kötődő fiatalok. A Stolen Beat zenekar tagjait, Búzás Bencét és Latyák Bencét eddigi élményeikről faggattuk.

Sebestyén Hajnalka

Stolen Beat zenekar

Fotó: RTL Klub

A srácok egy éve kezdtek el Kecskeméten zenélni, a Református gimnáziumban ismerkedtek meg. Bár nem egy osztályba jártak, mégis barátok lettek.

– Már a Szarvasi Evangélikus Gimnáziumba járok, de előtte Kecskeméten a Refiben tanultam – mesélte Búzás Bence. – Igaz már nem élek Kecskeméten, de sok kedves barátom van a városban. Bencét is a suliban, azaz a koleszban ismertem meg. Beszélgettünk arról, hogy jelentkezzünk az X-Faktorba, aztán amikor a reklámokat láttuk, közösen jött az ötlet, hogy tényleg próbáljuk meg. Őszintén bevallom, nem is reméltük, hogy eljutunk a táborig…– árulta el a fiatal srác.

Bencének még nincs nagy rutinja. Elmesélte, hogy első megmérettetése egy általános iskolai énekversenyen történt, ahol különdíjat nyert.

– Nagyon sok munkám volt abban a dalban. Akkor tanultam meg az első dalomat gitáron kísérni, kezdésnek nagyon is jó volt a különdíj, további munkára ösztönzött – mondta.

Az X-Faktorban nagyon izgul a fellépések alkalmával, bár számára is meglepő, hogy ez a tévé képernyőjén keresztül nem is látszik.

Stolen Beat zenekar
Fotó: RTL Klub

– Meglepődtem, hogy kívülről milyen nyugodtnak tűnök, belül nem ilyennek érzem. Sokat készültünk a meghallgatásra, de mikor zenélni kellett, akkor csak csináltuk, amit éreztünk. Szerencsére ez a mentoroknak és a közönségnek is átjött – jegyezte meg.

Végül hozzátette: meglepő és egyben örömteli, hogy hihetetlen sok pozitív visszajelzést kaptak a műsor után.

Stolen Beat zenekar
Fotó: RTL Klub

– A célunk, hogy bejussunk az élő showba és szeretnénk tanulni, mert még van hova fejlődnünk közösen. Tanulni és tapasztalatokat szeretnénk szerezni.

Latyák Bence pedig hozzátette: neki sincs nagy zenei múltja, az X-faktor az első komoly versenye, fellépése.

A fiúk Senkise x Majka – U, u, u című számának átdolgozását adták elő a műsor válogatóján:

Ezen a hétvégén derül ki, hogy a Stolen Beat továbbjut-e a táborból a következő fordulóba, a mentorházba. Ott dől majd el, hogy kik mehetnek az élő showba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában