Kiskunfélegyháza

2018.11.09. 17:30

A szociális ágazatban dolgozókat köszöntötték Félegyházán

A szociális munka napja alkalmából köszöntötték az ágazatban dolgozókat pénteken délután Kiskunfélegyházán. A Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermében megrendezett ünnepségen Balla László alpolgármester a félegyháziak és a város vezetői nevében mondott köszönetet a szociális segítők lelkiismeretes munkájáért.

Vajda Piroska

– A mai napon azokat a szakembereket köszöntjük, akik a születéstől az elmúlásig az ember minden fontos pillanatnál jelen vannak. Ezen a napon azért gyűlünk össze, hogy kifejezzük megbecsülésünket azoknak, akik hitük és meggyőződésük erejével nap mint nap a rászorulók, bajbajutottak, hátrányos helyzetűek megsegítésén fáradoznak legyen az gyermek, felnőtt, időskorú, fogyatékos, szenvedélybeteg, pszichiátriai beteg, vagy hajléktalan – fogalmazott az alpolgármester. Hangsúlyozta: nem túlzás azt állítani, hogy mára a szociális munkát végzők váltak a társadalom lelkiismeretévé, hiszen ők találkoznak testközelben a szegénység megalázó hatásaival, a kirekesztettség súlyos problémáival. Nehéz hivatás a szociális munka, amely nem csak sokoldalú szakértelmet, felkészültséget, hanem hatalmas áldozatvállalást, emberséget és őszinte együttérzést is kíván – mondta köszöntőjében Balla László, aki a köz szolgálatában eltöltött 40 éves munkájáért oklevelet adott át Dora Erika kisgyermeknevelőnek.

30 éves munkájáért vehetett át oklevelet: Czakó Violetta Terézia, Náczi Zoltánné, Polyákné Gál Anikó, Endre László Zsoltné, Móré Albertné és Sinkó Zoltánné.

A köz szolgálatában eltöltött 25 éves munkájáért kapott oklevelet: Mészárosné Buri Andrea, Vas Lászlóné, Csordás Mónika, Dobos Mónika, Pappert Ferencné, Terjékné Nemes Nagy Éva, Fekete Mátyás Ferencné és Szepesei Józsefné.

Elismerő oklevelet vehetett át: Daróczi Magdolna, Schönfelder Józsefné, Vízhányó Katalin Erika, Bakodi Lajosné, Varga Zoltánné, Jéga Szabó Mónika, Domonyik Marianna Tünde, Dolicsek Imréné, Kertész Erzsébet, Kürtösi Zoltánné, Nagyné Tóth Karolina, Nemes Gyöngyi, Seresné Borda Edit és Vidács Fruzsina.

Az elismerő oklevelek átadása után Kovács Nóri, a népzene és világzene műfajának egyik legismertebb hazai előadója szórakoztatta az ünnepelteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában