kiskunmajsa

2018.11.08. 19:56

A gimnazisták a wing tsun kungfu önvédelmi alapjait sajátíthatják el

Rendhagyó testnevelésórákat tartanak ezekben a napokban a Tomori Pál Katolikus Gimnáziumban, ahol a diákok a wing tsun kungfu alapjaival ismerkedhetnek.

Tapodi Kálmán

Harcművészek tartanak ezekben a napokban bemutatókat a majsai gimnáziumban

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Tapodi Kálmán

A kínai eredetű harcművészeti stílusról Tihanyi Mihály, 4. mesterfokozatú instruktor, Gombár Zsolt és a kiskunmajsai edzéseket vezető Lakatos Tamás, 1. mesterfokozatú instruktor tartottak bemutatót és ismertetőt. A tanulók megtudhatták, hogy ennek a kungfu­irányzatnak a védekezés és a támadások elhárítása a célja, azaz a gyengébb képes legyen megvédeni magát az erősebbtől. A majsai gimnáziumban várhatóan a következő tanévtől beindulhat a kadétképzés, amelynek akár része lehet a saját testi épség védelmére kialakított ősi harcművészeti irányzat.

Lakatos Tamástól megtudtuk, hogy a wing tsun kungfu életkortól és nemtől függetlenül elsajátítható. Kiskunmajsán októberben indították el a kungfuedzéseket, melyeket az Arany János Általános Iskola Fő utcai kis tornatermében tartanak hétfőn és csütörtökön 16 és 17 óra között.

Harcművészek tartanak ezekben a napokban bemutatókat a majsai gimnáziumban
Fotó: Tapodi Kálmán / Petőfi Népe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában