Kiskunhalas

2018.10.07. 15:30

Visszaterelték téli szálláshelyükre a vízibivalyokat Halason

Újabb négy vízibivalybébi született a halasi Csetényi-parkban a nyáron. Szombaton hajtották vissza a vízibivalyokat a három kilométerre lévő felsőszállási telelőhelyükre, most is sokan voltak kíváncsiak rájuk.

Pozsgai Ákos

A fekete bivalycsorda látványos színfoltja a kórház mögötti Csetényi-park vizes, lápos legelőjének, ahol a tavaly születettekkel együtt már összesen nyolc vízibivalybébi jött a világra. A gyékénnyel és náddal benőtt vizes területet harmadik éve tartják rendben a bivalyok, korábban a képviselő-testület döntött arról, hogy vízibivalyokkal igyekeznek ritkítani a burjánzó növényállományt.

Szombat délután most is sokan kijöttek a Csetényi-parkhoz, ahol tizennégyre nőtt a vízibivalyok száma, a nyáron ugyanis újabb négy borjú született. Fehér Péter irányításával hajtották vissza a három kilométerre lévő felsőszállási tanyára a bivalycsordát, ahol töltik majd a téli hónapokat.

Címkék#vízibivaly

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában