Kecskemét

2018.10.01. 17:30

Nárciszokat ültettek a betegekért és a szenvedőkért

Hétfőn immár kilencedik alkalommal ültettek nárciszokat az Ölelő Kéz Ápolás és Hospice Alapítvány szervezésében a kecskeméti Méltóság Mezején.

Hraskó István

A nárcisz a hospice világszerte ismert és elterjedt jelképe. Kecskeméten már hosszú évek óta hagyomány, hogy az emberi méltóság tisztelete és elfogadása jegyében a Nagytemplom és a Városháza között füves részen ősszel iskolások a földbe teszik a virág hagymáit. Az is megszokottá vált, hogy ilyenkor sárga lufik tucatjait engedik égnek a résztvevő tanulók. Az akcióval az alapítvány arra kívánja felhívni a figyelmet, mekkora erőt és támaszt nyújt a gyógyíthatatlan betegeknek, ha van szakszerű segítségük, ha biztosan számíthatnak valakire, aki szenvedéseiket enyhíteni tudja.

– A mai társadalomban az emberektől nagyrészt távol kerül a mindennapi szenvedés, a halál, kórházak, intézmények falai közé. Fontos tény, hogy minden embernek méltósága van, amely végigkíséri az életét, egészen halála pillanatáig. Akármilyen beteg, akármilyen kevéssé van tudatában életnének, joga van megfelelő, méltó segítséghez, ápoláshoz, méltó arra, hogy segítsenek enyhíteni a szenvedését, megkapja azt a gondoskodást, amire szükség van – mondta beszédében Mák Kornél. Majd az egyházak képviselői megáldották a jelenlévőket és és imát mondtak a szenvedőkért és a róluk gondoskodókért.

Az Ölelő Kéz Alapítvány több mint huszonöt éve végzi a gyógyíthatatlan rákbetegek teljes körű gondozását, nyújtanak magas szintű orvosi-, pszichológiai-, szakápolási ellátást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában