Kecskemét

2018.10.29. 15:42

Nagykövet erősítette meg a lengyel-magyar barátságot

Jerzy Snopek, a Lengyel Köztársaság budapesti nagykövete látogatott el hétfőn a kecskeméti Karol Wojtyla Lengyel-Magyar Barátság Házába, ahol tovább erősítették a lengyel-magyar barátságot.

Sebestyén Hajnalka

A népkonyhaként is működő Wojtyla házba Jerzy Snopek nagykövet immár másodszor látogatott el. Feleségével, Gedeon Mártával és annak bátyjával, Gedeon Józseffel kereste fel hétfőn a Wojtyla házat. A vendégeket Farkas P. József, a Wojtyla alapítója és az intézményt támogató neves vállalkozók fogadták.

A nagykövet a beszéde elején leszögezte, kedves emlékei fűződnek Kecskeméthez, a beiktatása után az első vidéki útja idevezetett, mely mai napig nagyon emlékezetes számára. Így örömmel jött most is.

Ezt követően II. János Pál pápa életét méltatta, majd felavatta a Stanislaw Dziwisz krakkói bíboros a Magyar Államnak adott ajándékát: egy portrét II. János Pál pápáról. E festményt a közelmúltban adományba kapta a Wojtyla-ház.

Farkas P. József alapító ezután az intézményt érintő jó hírekről adott számot. Bemutatta a jövő tavasszal felállítandó lengyel és magyar felirattal is ellátott napóra tervét, melyet a Wojtyla szomszédságában állítanak majd fel a közterületen.

A találkozó végén a nagykövet megjegyezte, nagyon sokfelé járt már a világban. Mindenhol nagyon szívélyesen és kedvesen fogadták, de a magyarok szeretete, közvetlensége és szimpátiája senkihez sem fogható. Úgy véli: a lengyel-magyar két jó barát közmondás egyáltalán nem közhely, valódi tartalma van.

A találkozó után a résztvevők együtt sétáltak át a közeli Katona József térre, a Lengyel-magyar barátság fájához, hogy elhelyezzék a lengyel-magyar barátságot jelképező koszorúkat, virágokat. A nagykövetet Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester fogadta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában