Kiskunfélegyháza

2018.10.05. 15:07

Kiskunfélegyházáról indult a megyei kaszárnyafutás

Futással és kerékpározással emlékeznek a magyar katonák, azokra a katona hősökre, akik életüket áldozták a hazáért.

Vajda Piroska

Az úgynevezett kaszárnyafutást a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége a Honvédelmi Minisztériummal közösen szervezte.

Az országos emlékfutás pénteken reggel indult, a futók minden megyében meglátogatják az egykori katonavárosokat, ahol emlékszalagot helyeznek el a futás emlékére készített zászlóra és rövid ünnepség keretében megkoszorúzzák a helyi emlékműveket. A kaszárnyafutás során 1848 kilométert teljesítenek a futók, emlékezve az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra, illetve az 1849 októberében kivégzett aradi vértanúkra. A kerékpárosok 170 kilométert teljesítenek emlékezve ezzel a Magyar Honvédség megalakulásának 170. évfordulójára – tájékoztatta lapunkat Nagy Mátyás a Kecskeméti Honvéd Sport Egyesület ügyvezető elnöke.

Elmondta, a Bács-Kiskun megyei futás Kiskunfélegyházáról indult, onnan Kiskunmajsára, Kiskunhalasra, Kunfehértóra, Jánoshalmára, Csávolyra és Bajára futottak a MH 59. Szent Györgyi Dezső Repülőbázis katonái, de a megemlékezésbe bárki bekapcsolódhatott. Az emlékfutás szombaton délután Pákozdon zárul az Aradi vértanúk emlékhelyén. A kétnapos sportrendezvényen részt vevő 17 sport egyesület futói 28 útvonalon 170 település 235 emlékhelyét koszorúzzák meg. A kerékpáros résztvevők 25 települést érintve, a futókkal együtt érkeznek a pákozdi Katonai Emlékparkba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában