KISKUNFÉLEGYHÁZA

2018.10.12. 20:00

Három napon át végeznek önkéntes munkát

Több vagy, ha adsz! címmel rendezte meg a 72 óra kompromisszumok nélkül elnevezésű szociális, önkéntes akciót a három történelmi keresztény egyház.

Vajda Piroska

A csütörtökön indult kezdeményezéshez közel hetven Kiskunfélegyházán tanuló középiskolás diák csatlakozott, elsősorban a Constantinum Intézmény kollégistái vettek részt a programban. Az önkéntes munka elkezdése előtt Balla László alpolgármester mondott köszönetet a fiataloknak azért, hogy munkájukkal segítik, szebbé teszik a várost.

– Nem az a cél, hogy 72 óra alatt megváltsátok a világot. A lényeg, hogy együtt vagytok és hasznos munkát végeztek. Elmondhatjátok, hogy letettetek valamint a város jelképes asztalára – fogalmazott a városatya.

Ivanics Zoltán a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye ifjúsági referense lapunknak elmondta, a diákok a játszótereket tették rendbe, kerítést festettek, friss homokkal töltötték meg a homokozókat és persze a szemetet is összegyűjtötték. A játszóterek után az Alsótemetőben a papi sírokat tették rendbe, majd pedig városi strandon gereblyézték össze a lehullott falevelet.

– A program elsődleges célja, hogy a fiatalok közhasznú tevékenységének széleskörű nyilvánosságot biztosítson, láthatóvá tegye az ifjúsági közösségekben folyó önkéntes munkát, növelje annak elismertségét és népszerűségét, valamint rámutasson, mire képesek a fiatalok, ha összefognak – hangsúlyozta Zoltán atya. Azt is elmondta, hogy nem csak hazánkban, de Bosznia-Hercegovinában, Csehországban, Ausztriában, Horvátországban és Németországban is megszervezik ezt az önkéntes akciót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában