Kiskunhalas

2018.10.06. 09:32

A halasiak is csatlakoztak a kaszárnyafutáshoz

A kétnapos kaszárnyafutást a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége a Honvédelmi Minisztériummal közösen szervezte, amely Bács-Kiskun megyében Kiskunfélegyházáról rajtolt pénteken. Kiskunhalason a Dékáni Árpád Gimnázium és Szakgimnázium rendészeti-honvéd diákjai csatlakoztak a Kiskunmajsa felől érkező mezőnyhöz és futottak együtt a Felsővárosi Általános Iskola előtt álló Gábor Áron Páncéltörő Tüzérezred emlékművéhez.

Pozsgai Ákos

A rendezvény megyei védnöke Kovács Ernő, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal vezetője, a Megyei Védelmi Bizottság elnöke. Az országos emlékfutás résztvevői 1848 kilométert futottak összesen, valamint ezzel egy időben az ország több pontján összesen 170 kilométer hosszú kerékpártúrát is szerveztek.

A résztvevők ezzel a sportteljesítménnyel tisztelegtek az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra, illetve az 1849 októberében kivégzett aradi vértanúkra.

A futókhoz és a kerékpárosokhoz is bárki csatlakozhatott a településeken. Kiskunhalason a Dékáni-gimnázium tanulói futottak együtt a város szélétől a Szabadság téri tüzér emlékműig, ahol Fülöp Róbert polgármester, Tallós Bálint, a halasi Járási Kormányhivatal vezetője és a Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület tagjai várták a MH 59. Szent Györgyi Dezső Repülőbázis katonáit és a halasi diákokat.

A halasi polgármester és a kormányhivatal vezetője közösen emlékszalagot kötöttek a kaszárnyafutás emlékzászlajára, majd a katonák megkoszorúzták Gábor Áron mellszobrát. A közös csoportkép után a futók Kunfehértó és Jánoshalma felé vették az irányt.

Jánoshalmán a helyi kormányhivatal munkatársaival és kettő óvodás csoporttal együtt Czeller Zoltán polgármester fogadta a település szélén a kaszárnyafutás résztvevőit, akikkel együtt futottak tovább a város központjába. A jánoshalmi köszöntés és megemlékezés után a futók Baja felé tartottak tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában