Kecskemét

2018.09.12. 12:23

Köszöntötték a széchenyivárosi gyerekeket

Kecskeméten, a Széchenyivárosban hetedik éve rendezik meg a Gyermek- és babaköszöntő délutánt, mely része a héten zajló Széchenyivárosi Napok rendezvénysorozatnak. A Szentcsalád plébánia kertjében kedden kora este családok sokasága gyűlt össze.

Sebestyén Hajnalka

A szervezők nevében először Engert Jakabné önkormányzati képviselő szólt a lelkes közönséghez.

– Nagy örömmel tölt el, hogy ilyen sokan eljöttek a köszöntőnkre. Hét évvel ezelőtt a Széchenyivárosért Egyesület elnökével gondoltuk úgy, hogy a Széchenyivárosi Napok nem telhet el egy olyan családi délután nélkül, ahol a gyermekekkel együtt lehetünk. Kezdeményezésünk szép hagyománnyá vált. A Széchenyiváros alapjait 50 évvel ezelőtt rakták le, akkor épültek meg az első emeletes házak a Balaton utca környékén. A városrész szépen fejlődik, és örömünkre szolgál, hogy van egy ilyen gyönyörű játszóterünk és Szentcsalád Plébániánk, ahol bárki feltöltődhet testben és lélekben – tette hozzá Engertné.

Szöllősi Balázs, a Széchenyivárosért Egyesület elnöke a gyermekek köszöntése mellett a Szentcsalád plébánia plébánosát, Hatházi Róbertet is meglepte. Mint mondta, a napokban volt a Vigyél egy sört a papodnak! világnap, ennek apropóján megajándékozta Robi atyát két üveg sörrel.

Robi atya mielőtt megáldotta a gyereksereget és szüleiket, megköszönte a sorokban helyet foglaló édesanyjának, hogy a gyermeke lehet. Majd reményét fejezte ki, hogy a jövőben is ilyen szép számban megtelik gyerekekkel a plébánia kertje, játszótere.

A rendezvény további részében a Ciróka Bábszínház Medveének című műsorát láthatták a kicsik, majd kézműves foglalkozáson vehettek részt. Egy kis vendégség sem maradt el, és természetesen a gyerekek idén is egy-egy ajándék mesekönyvvel térhettek haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában