Kiskunfélegyháza

2018.09.26. 20:00

Egy napra a diákok vették át a hatalmat Félegyházán

Egy napra átvették a hatalmat a diákok Félegyházán, ahol szerdán ismét megrendezték a városi diáknapot.

Vajda Piroska

Forrás: BAON.HU

Fotó: Vajda Piroska

A már hagyományos rendezvény azzal kezdődött, hogy a városháza dísztermében Csányi József polgármester átadta a város jelképes kulcsát Barna-Papp Adrián diák polgármesternek.

Ezt követően a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat tagjai tehették fel kérdéseiket az ifjúságot érintő témákban. A diákokat leginkább a városban zajló infrastrukturális fejlesztések, a biztonságos kerékpár utak építése, a Zöldváros program érdekelte. A fiatalok újabb közösségi tereket, ifjúsági klubokat, több kondiparkot és műfüves sportpályát, a játszóterek fejlesztését, illetve a strand szolgáltatásainak bővítését szeretnék. A fórumon elhangzott kérdések és válaszok jól tükrözték, hogy diákok igényei és a város vezetőségének fejlesztési elképzelései sok mindenben hasonlítanak. A polgármester elmondta, az önkormányzat minden jó kezdeményezést támogat.

A díszteremben megtartott közgyűlés után a városi sportcsarnokban folyatódott a diáknap. Játékos vetélkedők során mérték össze tudásukat a félegyházi iskolák. Ezen felül a környezettudatosság jegyében minden csapatnak a városháza kicsinyített mását kellett újrahasznosított anyagokból elkészítenie. Ötletes alkotások születtek.

Fotó: Vajda Piroska / BAON.HU
Fotó: Vajda Piroska / BAON.HU
Fotó: Vajda Piroska / BAON.HU
Fotó: Vajda Piroska / BAON.HU
Fotó: Vajda Piroska / BAON.HU

 

Címkék#diáknap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában