Kecskemét

2018.09.13. 15:41

A TEKA bezárása kapcsán ismét vita tárgya volt az éjszakai élet

A nyáron bezárt kecskeméti Technika Kávézót búcsúztatta Radics Tivadar jobbikos képviselő a kecskeméti közgyűlésen, az alpolgármester szerint azért nem olyan tragikus a helyzet szórakozás terén, ahogy azt Radics beállítja.

Hraskó István

Június 29-én volt a záróbuli a Technika Háza Kávézóban, közismert nevén a TEKA-ban, utána viszont építőmunkások vették birtokukba a régi zsinagógát. Az épületben működő Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) ugyanis az önkormányzattal közösen sikeresen pályázott egy természettudományos élményközpont kialakítására, és a konzorcium el is nyert mintegy félmilliárd forintot az átalakításokra. A jövőben így már nem koncertek és bulik, hanem bemutatók, szakkörök, klubok, műhelyek, témahetek lesznek a gyerekeknek például csillagászat, környezetvédelem, természetvédelem, robotépítés, járműtechnika, elektromos kísérletek terén.

Az biztos, hogy a koncertek viszont sok helyi és környékbeli fiatalnak és 30-as-40-es felnőttnek is hiányozni fognak. Radics Tivadar, a Jobbik önkormányzati képviselője ezt hozta fel a képviselő-testület csütörtöki ülésén, mondván: a TEKA sok fiatalnak – köztük neki is – feledhetetlen emlékeket, élményeket nyújtott, „barátságok, szerelmek szövődtek”.

– Kecskemét halott város a szórakozás terén – hallhattuk oly sokszor a fiataloktól, de most, hogy már a TEKA is bezárt, egy nagyon fontos bástya dőlt le a kecskeméti szórakozás területén – fogalmazott Radics Tivadar.

A Jobbik képviselője kijelentette: megérti, hogy a zsinagóga nem volt igazán alkalmas bulihelyszín, az ismeretterjesztés valóban jobban illik egy volt szakrális épülethez, de szerinte ha „a városvezetésnek valamennyit számítana a helyi fiatalok véleménye, szórakozással kapcsolatos igénye, akkor nem hagyták volna, hogy a helyzet tovább romoljon”. Radics Tivadar szerint biztos lehetett volna megoldást találni arra, hogy a bulik egy új helyszínen folytatódjanak. A képviselő sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy tudomása szerint a TEKA-t működtető vállalkozó már nem folytatja koncertszervezői tevékenységét.

– Remélem, hogy azért ezentúl is szövődnek szerelmek Kecskeméten. Nem hiszem, hogy a képviselő úr azt gondolja, hogy mi üldöztük el a vállalkozót erről a területről, vagy nekünk lenne feladatunk vállalkozókat verbuválni egy olyan területre, amelyet alapvetően a piac működtet. Egyébként Kecskeméten 25 szórakozóhely van, ebből 9 zenés, ahol fiatalok is gyakran megfordulnak. Tehát annyira azért nem tragikus a helyzet, ahogy képviselő úr beállítja – válaszolt a felszólalásra dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában