kecskemét

2018.09.28. 14:54

A gyermeklét aktuális helyzetéről rendeztek konferenciát

A gyermekek hazai és nemzetközi helyzetéről tartottak konferenciát csütörtökön a Neumann János Egyetem Pedagógusképzó Karán.

Horváth Péter

Fotó: Bús Csaba

Gyermeklét 2018 címmel rendezett konferenciát a Magyar Pedagógiai Társaság Gyermekérdekek Szakosztálya – Korczak Munkabizottság a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Karával közösen csütörtökön. A szervezők célja konferenciával a helyzetértékelés és betekintés a legkiszolgáltatottabbak, a gyerekek valóságába. A változatos szakterületekről meghívott szakemberek előadásukban a különböző szakmák nézőpontjait képviselték, melyek egyeztetésére is lehetőséget biztosított a konferencia, csakúgy, mint a jogalkotók és a jogalkalmazók, valamint a kutatók és szakemberek dialógusának serkentésére.

Fotó: Bús Csaba

A konferencián a gyermeklét fejlesztésében közreműködő neves szakértők, kutatók, civil és állami szervezetek, intézmények munkatársai szólaltak meg.

Az eseményen változatos tematika biztosította a problémakör sokoldalú megközelítését. Képet kaphattak az érdeklődők a hazai gyermeklétről nemzetközi összehasonlításban az UNICEF kutatásán keresztül.

A tematikus szekciók egyikét a gyermekjogok adták, a másik szekció fókuszában a gyermekszegénység és a szegregáció volt. A rendezvény a résztvevők szabad beszélgetésével, a hallottak közös feldolgozásával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában