Kecskemét

2018.08.07. 11:30

Cserélik a nyílászárókat, szigetelik a Béke iskolát

Nagy munka zajlik a kecskeméti Béke Általános Iskolánál: 220 millió forintos uniós támogatásból végzik el az intézmény energetikai korszerűsítését. A befejezés jövő év elején várható.

Hraskó István

A munkák a tanítást nem fogják zavarni

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

A fejlesztésre az önkormányzat nyújtott be pályázatot, és nyerte el a vissza nem térítendő forrást. A támogatás intenzitása százszázalékos, ami azt jelenti, hogy a városnak önerőt nem is kell biztosítania, az egész projekt uniós pénzből valósul meg. A korszerűsítés célja, hogy csökkenjen az épület hővesztesége, észszerűbbé, gazdaságosabbá váljon az iskola energiagazdálkodása, miközben a diá­kok komfortosabb körülmények között tanulhatnak.

A beruházás során elvégzik a Béke Általános Iskola homlokzatának, pincéjének és zárófödémjének szigetelését, a vizes falszakaszokon a talajnedvesség elleni szigetelést, emellett a homlokzati nyílászárók cseréjét és a fűtési rendszer korszerűsítését is. A fűtés napelemes rendszer telepítésével is kibővül.

Az önkormányzat közölte: a hatályos energetikai előírásoknak megfelelő kialakítás révén nem csupán a ráfordított energiamennyiség, hanem a környezet terhelése is csökken, miközben jelentős költségmegtakarítás érhető el. Mint azt megtudtuk, a beruházás a tanévkezdésre nem, hanem csak 2019 januárjában fejeződik be, de a munkálatokat úgy szervezik, hogy az oktatás zökkenőmentes legyen az épületben. A munkálatok mindenesetre javában zajlanak.

A munkák a tanítást nem fogják zavarni
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában