tanszerek

2018.08.12. 20:00

Bevásárlás előzi meg az őszi iskolakezdést

Nagy a tömeg az üzletek írószerosztályain és a boltokban, aki csak teheti és előrelátó, ezekben a napokban szerzi be a tanszereket. A választék bőséges, a Star Wars-, az Unikornis-, a Minyon-, az Emoji- és a Hihetetlen család-mintás irodaszerek a legkelendőbbek.

Sebestyén Hajnalka

Az Alföld Áruház írószerosztályán pénteken már nyitás után nagy volt az érdeklődés. Gyerekek, anyukák, apukák válogatták össze az iskolába való pakkot. Szerencsések voltak, hiszen ezen a hétvégén jelentős kedvezménnyel vásárolhattak, így kevesebből kijöhet a tanévkezdés.

– A nyáron minden hónapban tartottunk kedvezményes hétvégét. Tudjuk jól, milyen sokba kerül a beiskolázás, főként, ahol 2-3 gyerek is van. Így lehetőséget adtunk arra, hogy akár részletekben vásárolják meg a szükséges tanszereket a családok – mondta el Magyar Julianna, az osztály vezetője, aki immár 40 éve dolgozik az áruházban.

– Kínálatunkra sosincs panasz. Több évtizedes tapasztalattal tudom, mire van szükségük a családoknak. Ha véletlenül nincs a keresett termék, megrendelem, és akár már egy órán belül itt is van beszállítópartnereink jóvoltából – tette hozzá.

A tolltartóknál jelenleg a többszintesek a népszerűek, sok tanár ezt is kéri. Áruk változó, az egyszerűbb kivitelűek 1300 forinttól indulnak, a többemeletesek 2200-tól. A legdrágábbért több mint ötezer forintot kell fizetni. Az iskolatáskáknál is menőnek számítanak a mesefigurásak, de vannak egyszínű és egyszerűbb mintásak is. Áruk 6 és 30 ezer forint között mozog. Kelendőek a gurulós iskolatáskák is, ezekért több mint 20 ezer forintot kell kifizetni. A tornazsákok ára 1800–3000 forint között mozog.

Szintén bőséges a kínálat a ceruzákból és a tollakból. Kinek-­kinek a pénztárcája szerint feltölthetőek a tolltartók.

– Mindig azt ajánlom az elsős gyermekek szüleinek, hogy táska, tolltartó és tornazsák tekintetében engedjék a kicsit választani. Ez meghatározó számára. Új környezetbe kerül, minden apróság fontos lehet. Egy maga által választott táska önbizalmat adhat neki, szeretettel viseli majd. A nagyobbaknál ezzel nincs gond, ők már bátran kinyilvánítják véleményüket, és azt kapják, amire tényleg vágynak – tanácsolta Magyar Julianna.

Napjainkban már családok sokasága az interneten vásárol, például tanszereket. Az Alföld Áruház írószer­osztálya ebből csak keveset érez meg.

– Az nem ritka, hogy valaki bejön hozzánk, megnézi a keresett terméket, azzal a céllal, hogy utána a netről megrendelje olcsóbban. A legtöbb esetben azonban csalódik. Hiába hirdetik meg olcsón, nem lesz már belőle, vagy nem olyan minőséget kap a pénzéért. Azt is többször megtapasztaljuk a tanév első napjaiban, hogy a korábban multikban megvett, olcsó termékeket nem fogadják el az iskolákban, és nálunk veszik meg a jobb minőségűt. A mi boltunk igazán retrónak számít a multik világában. A cserék és garancia tekintetében is rugalmasak vagyunk – jegyezte meg az osztályvezető.

A tanszervásár dömpingje már javában tart, és csak erősödik augusztus utolsó két hetében. Sokan, nyaralásból hazatérvén, akkor kezdik el beszerezni a tanszereket.

A Holló család pénteken szerezte be a füzeteket és írószereket az Alföld Áruházban. Pisti nagyon várja már, hogy iskolás legyen.
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

Első osztályba készül Pisti

Hollóné Kovács Enikő és gyermekei tegnap vásárolták meg a hiányzó füzeteket és egyéb írószereket. Az édesanya elmesélte, hogy kisfia, Holló István Róbert most kezdi meg tanulmányait a Lánchíd utcai általános iskolában. Most már mindent beszereztek, több mint hatvanezret költöttek el. A tanítónőtől megkapták a listát, aszerint vásároltak be. Az iskolatáskából egy nagyon jó minőségűt szerettek volna, mely ergonómiailag is tökéletes, nem terhelő a hátnak. Az interneten vették meg, mert ott közel 10 ezer forinttal volt olcsóbb. Szintén a világhálón szerezték be a háromemeletes tolltartót is. Mindkettő Minyon-figurás. A füzeteket, tollakat, ceruzákat azonban mindig az Alföld Áruházban veszik meg. Fontos számukra a minőség, inkább legyen egy kicsit drágább, de tartósabb. Pisti a mintás füzetek közül állatfigurásakat és Hihetetlen családosat választott. Míg a nagylány, Enikő az Unikornis mintás füzetek mellett tette le a voksát. Neki csak füzeteket kellett venni, azok néhány ezerből kijöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában