Család és KarrierPONT

2018.08.03. 12:37

Baján ott a pont, ahol a kamara irodája van

Rajzoló gyerekek, társasjátékozó családok részvételével nyílt meg csütörtök délelőtt a Család és KarrierPONT.

PN

Forrás: Petőfi Népe

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Tóth Kálmán utcai irodájánál – és az alkalmilag elfoglalt szomszédos kávézóban – egy több évre szóló projekt részeként indították útjára az események sorát, erre limonádéval koccinthattak a résztvevők. Délután pedig Kalocsán indították útjára a CSAK-PONT-ot, harmadik településként Kiskunhalas részese a projektnek.

Utasi Melinda projektmenedzser a bajai eseményen hangsúlyozta: egy konzorciumban a Máltai Szeretetszolgálattal, a Rév Szenvedélybetegeket Segítő Szolgálattal, valamint az ITKA Nonprofit Kft.-vel közösen vállalkoztak arra, hogy javítsák a megye déli részén élő nők munkaerőpiaci helyzetét és a rugalmas foglalkoztatás megismertetésével, elterjesztésével, a cégek és munkavállalók igényeinek összehangolásával segítséget nyújtsanak a munkaerőhiánnyal küszködő vállalakozásoknak.

Az ingyenes szolgáltatások között szerepel többek között az egyéni és csoportos men­torálás, a munka és magánélet közötti egyensúly fenntartását szolgáló képzések, önismereti foglalkozások, informatikai ismeretek terjesztése, az önmenedzselés fortélyainak oktatása, valamint a képzések idejére gyermekfelügyelet. Az együttműködve dolgozó szakemberek között a kamara irodái egyfajta közvetítői szerepet vállalnak és infrastruktúrájukkal segítik a felkészülést. Utasi Melinda érdeklődésünkre elmondta, hogy számos hasonló jellegű, egymáshoz kapcsolódó projekt fut a térségben, ezek összehangolásával, felfűzésével szeretnék az eredményeket tovább javítani.

A 200 millió forintból megvalósuló, 2020 végégig zajló projektben 500 személy képzését, 1000 elérését és 20 fő elhelyezkedését kell elérni. Arról, hogy mekkora lehet a célcsoportjuk, nincs pontos információ. A jeles naphoz kapcsolódva rajzpályázatot hirdettek, erre a helyszínen is készültek alkotások, de akadt olyan gyerek is, akinek munkáját hozzátartozói adták át a házigazdáknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában