HAJÓS

2018.08.21. 18:19

Átadták a város elismeréseit

Tíz éve kapta meg Hajós a városi rangot, amiről ünnepségsorozattal is megemlékeztek.

PN

Az alkalomra elkészült az Így látják Ők! elnevezésű fotóalbum, melynek képeit helybeli fotósok – Czifra Péter, Dicsa Ferencné, Ginál Róbert, Huber Gábor, Iván Gerda, Matos János, Szigeti Zoltán, Vida Tibor – Hajóson készült felvételeiből állítottak össze.

A jubileumi városnapon ünnepi önkormányzati ülést tartott a város képviselő-testülete a barokk kastélyban. A szombati eseményen – melynek egyetlen napirendi pontja az önkormányzati elismerések átadása volt – jelen voltak testvérvárosok, a német Hirrlingen, az osztrák Lengenfeld, az olasz Minerbio és a felvidéki Nagymácséd képviselői is. Az ünnepségen közreműködött a hajósi sváb kórus, melyet a 93 éves Kübler István kísért harmonikán.

Estók Mihályné Szalczer Erzsébet polgármester köszöntője után ismertették az önkormányzat döntéseit az idei „Hajós Városért” díjazottakról. A két település közötti kapcsolatok ápolásáért Lorenzo Minganti, Minerbio polgármestere lett az egyik kitüntetett, akinek díját távollétében William Bacci képviselő vette át. A katolikus káritász helyi csoportja is megkapta a 150 ezer forinttal járó elismerést. Mint elhangzott: a képviselő-testület Schőn Ferenc volt hajósi polgármester számára is odaítélte az elismerést, aki nem kívánta átvenni a díjat.

Címkék#városnap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában