Kecskemét

2018.08.24. 11:19

A vihar zavarta meg a Hírös Vacsorát

Ezer vacsorázóra számítottak csütörtök este a Hírös Vacsora szervezői a kecskeméti főtéren, a rekord azonban elmaradt. Ennek egyetlen oka volt: egy nagy zivatar zavarta meg a megyei iparkamara és a Tanyacsárda Kft. közös rendezvényét.

Barta Zsolt

Fotó: Barta Zsolt

A Kossuth téren este hat órakor elkezdődött kulináris rendezvényen a becslések szerint 700 adag ételt vásároltak a résztvevők. Ez a szám önmagában is több mint a korábbi kilenc év átlaga. A kamara és a tanyacsárda munkatársai azonban ezer vendégre számítottak.

Az érdeklődők folyamatosan vásárolták a vacsorajegyeket a vihar kezdetéig. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „Hírös Vacsora” elnevezéssel a 10. jótékonysági vacsoraestet a jubileumhoz méltó módon, ünnepélyes megnyitóva tartotta meg. Fellépett a Kecskeméti Városi Fúvószenekar műsora Kuna Lajos vezényletével, a Kecskemét Táncegyüttes adott műsort. A kamara részéről Pintye László oktatási és képzési alelnök tartott ünnepi beszédet.

A bevételből nyereségéből, az idén karácsony előtt a szakképzésben résztvevő szociálisan hátrányos helyzetű, de kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő diákok kapnak anyagi támogatást. Az elmúlt kilenc évben 72 diák 2.780.000 forintnyi pénzjutalmat vehetett át a kamara évzáró küldöttgyűlésein.

A Tanyacsárda kiváló szakácsai Garaczi János – cégtulajdonos – irányításával két menüt készítettek. A népszerűbb a faszénparázson sült sertés flekken és jércemell házi vegyes salátával, zöldséges rizzsel volt, de nem kevesen a vörösboros marhapörkölt tarhonyával és házi vegyes salátával egytál ételt választották. A 2.100 Ft-os jegy magába foglalt egy fehér vagy vörösboros fröccsöt vagy egy üveg ásványvizet is.

Fotó: Barta Zsolt

Lapunk kérdésére Garaczi János a Tanyacsárda Kft. ügyvezető igzagatója elmondta, hogy több mint 40 munkatársa dolgozott a vacsorán. Húsz szakács, pincérek, gépkocsivezetők kertészek segítették elő a rendezvény sikerét. Ami kivédhetetlen volt, az a vihar. Érdekes, hogy fél kilenc után, amikor alábbhagyott a vihar ereje, akkor is érkeztek vendégek, igaz szórványosan. Jó néhányan taxin vitték haza az ételeket.

A pörkölt teljesen elfogyott, ami azt jelenti, hogy nagyon ízlett a vendégeknek. Este fél tízkor kezdtek pakolni. A korábbi években éjfélig tartott a vacsora, igaz sosem volt az elmúlt kilenc évben vihar, amely megzavarta volna a rendezvényt. Garaczi János ettől függetlenül sikeresnek nevezte a vacsorát, amelyet reméli, hogy jövőre is megrendeznek. Mint mondta a Tanyacsárdán nem múlik, reméli, hogy az iparkamara folytatja a nemes hagyományt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában