Baja

2018.07.10. 11:30

Telepítik, főzik és eszik is a halakat a héten Baján

Célegyenesbe fordultak a Halászlé Fesztivál előkészületei, a hivatalosan csütörtöktől vasárnap estig – a legkitartóbbaknak akár hétfő hajnalig – tartó ünnepi programsorozat részeként például kedden halakat telepítenek a Sugovicába.

Kubatovics Tamás

A halászlé elkészítése Baján férfimunka

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Az Aranyhal Horgászegyesület jóvoltából 1200 darab háromnyaras, 2 kiló körüli ponty élvezheti a fesztivál kínálta örömöket. A pecások egyébként sem tétlenkednek ezekben a napokban, szombaton már hajnalban a vízparton lehetnek, hiszen az egyesület Baja város nyílt egyéni horgászbajnokságát tartja a Galagonyásnál.

Noha a népünnepély fő napja a szombat, és hagyományosan 18 órakor gyújtanak a bográcsok alá, kapcsolódó rendezvények már hét közben is zajlanak a városban. Így például kispályás focitornák, éjszakai streetballfesztivál egészíti ki a programot, szerda este pedig a Rózsavölgyi udvarban divatbemutató kínál látnivalókat a főzésre készülődő, hangolódó bajaiaknak és a városba érkező vendégeknek.

Csütörtök este szokás szerint a Felső-bácskai néptáncgála mutatja be a térség sokszínűségét, este 6 órától a belvárosi menettánc, majd a Szentháromság téri színpadon helyi és környékbeli néptánccsoportok, zenekarok fokozzák a hangulatot, majd Zsikó Zoltán és zenekara lép fel. A Tóth Kálmán téren fél 5-től gyermektáncház, este 9-től a Pántlika zenekar, éjszaka pedig a Danubia tamburazenekar koncertje, táncháza várja a hosszú hétvégét megkezdő ünneplőket. Ezen az estén a Petőfi-szigeti zenés sörsátor is nyit, és – a rendezvény egyetlen belépődíjas eseményeként – a DJ Fesztivál is megkezdődik, így három egymást követő éjjel reggelig tolhatják a bulit a műfaj kedvelői.

A Bajával ismerkedők a gumikerekes kisvonattal a település, sétahajóról pedig a Sugovica és a Duna érdekességeit is felfedezhetik. Természetesen a gasztronómiai vándorként Bajára vetődők is megkóstolhatják a város jelképévé lett bajai halászlét az állandó és alkalmi vendéglátóhelyek egyikén. Szállást viszont legfeljebb a szerencse fiai, lányai találnak a városban és környékén, azokat ugyanis hónapokkal, esetenként már egy évvel korábban lefoglalták a halászlé fővárosába vágyó látogatók.

A halászlé elkészítése Baján férfimunka
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában