2018.06.14. 09:28
Ügyesen sütöttek és főztek a solti iskolások
Főzőversenyt rendezett az általános iskolásoknak Konyhafőnök junior elnevezéssel az Alapszolgáltatási Központ.
A főzőversenyen a zsűri minden résztvevő munkáját díjazta
Forrás: Petőfi Népe
Fotó: Lencsés P. Anna
A csapatoknak egytálételt vagy süteményt kellett készítenie. A két vagy három főből álló teameket egy-egy szülő segítette. Nyolc csapat jelentkezett – tudtuk meg Türmerné Szeremi Ilonától, a szervező intézmény vezetőjétől.
Magyariné Andrási Ilona, a zsűri elnöke, étterem-tulajdonos lapunk érdeklődésére válaszolva elmondta, örömmel tölti el, hogy mennyire érdekli a fiatalokat a gasztronómia. – Végig követtem a főzés folyamatát, és úgy tapasztaltam, hogy a gyerekek ismerik az alapanyagokat, tisztán, higiénikusan dolgoznak. Tisztában vannak a konyhatechnológiával, jól ízesítenek, esztétikusan tálalnak.
Egytálételének tálalásáért a Szamek Andor és Türmer Liliána alkotta csapat kapott elismerést, a legösszeszedettebb csapat díját Jakab Valentina, Szabó Jázmin és Szabó Sztella nyerte el, akik amerikai palacsintát készítettek. A legmunkaigényesebbnek Hegyaljai Lara és Hosszú Hanna egytálétele bizonyult, a hagyományos kategóriát Mundi Luca és Türmer Dóra gyümölcsös-túrós különleges ízvilágú palacsintája nyerte el. A legharmonikusabb ízű desszert, a poharas bountys tejberizs Balogh Belián és Szamek Hunor keze munkája nyomán született. Ügyes technológiájával vívta ki a zsűri tetszését Kardos Vanda és Vajai Sztella gesztenyés kockája. Korukhoz képest kiemelkedő teljesítményt nyújtott Korsós Alexa, Kovács Domonkos, Szondi Nimród, ők csirkemelltortát készítettek. A leleményes csapat kategóriában Balogh Nikolász, Butyera Márk és Korsós Máté végzett málnás-mascarponés pitetortácskájukkal.