solt

2018.06.14. 09:28

Ügyesen sütöttek és főztek a solti iskolások

Főzőversenyt rendezett az általános iskolásoknak Konyhafőnök junior elnevezéssel az Alapszolgáltatási Központ.

Lencsés P. Anna

A főzőversenyen a zsűri minden résztvevő munkáját díjazta

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Lencsés P. Anna

A csapatoknak egytálételt vagy süteményt kellett készítenie. A két vagy három főből álló teameket egy-egy szülő segítette. Nyolc csapat jelentkezett – tudtuk meg Türmerné Szeremi Ilonától, a szervező intézmény vezetőjétől.

Magyariné Andrási Ilona, a zsűri elnöke, étterem-tulajdonos lapunk érdeklődésére válaszolva elmondta, örömmel tölti el, hogy mennyire érdekli a fiatalokat a gasztronómia. – Végig követtem a főzés folyamatát, és úgy tapasztaltam, hogy a gyerekek ismerik az alapanyagokat, tisztán, higiénikusan dolgoznak. Tisztában vannak a konyha­technológiával, jól ízesítenek, esztétikusan tálalnak.

Egytálételének tálalásáért a Szamek Andor és Türmer Liliána alkotta csapat kapott elismerést, a legösszeszedettebb csapat díját Jakab Valentina, Szabó Jázmin és Szabó Sztella nyerte el, akik amerikai palacsintát készítettek. A legmunkaigényesebbnek Hegy­aljai Lara és Hosszú Hanna egytálétele bizonyult, a hagyományos kategóriát Mundi Luca és Türmer Dóra gyümölcsös-túrós különleges ízvilágú palacsintája nyerte el. A legharmonikusabb ízű desszert, a poharas bountys tejberizs Balogh Belián és Szamek Hunor keze munkája nyomán született. Ügyes technológiájával vívta ki a zsűri tetszését Kardos Vanda és Vajai Sztella gesztenyés kockája. Korukhoz képest kiemelkedő teljesítményt nyújtott Korsós Alexa, Kovács Domonkos, Szondi Nimród, ők csirkemelltortát készítettek. A leleményes csapat kategóriában Balogh Nikolász, Butyera Márk és Korsós Máté végzett málnás-mascarponés pitetortácskájukkal.

A főzőversenyen a zsűri minden résztvevő munkáját díjazta
Fotó: Lencsés P. Anna / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában